Sağlık açısından büyük önem taşıyan kahvaltı, ölçü kaçırılırsa kalp krizine neden olabiliyor.


***

Yağlı ve şekerli kahvaltı zararlı

AŞIRI sabah kahvaltısı yapmak, kalbin en büyük düşmanı. İsveçli araştırmacılar, sabah saatlerinde aşırı yağlı ve şekerli kahvaltı yapmanın kalbi yorduğunu belirtiyor ve uyarıyor: "Kahvaltıda sürekli kızartma, hamur işi ve pastane ürünleri yemek, kalp krizine yakalanma riskini yüzde 30 artırır." Doktorlar, sabah kahvaltısında tahıl, kepekli ekmek ve meyve tüketilmesi öneriyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 435
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 21.02.2006 21:25
sabahları pek kahvaltı yapamam kardeşim. bilgilerin için teşekkürler
inci kız Tarih: 21.02.2006 18:42
teşekkürler ellerine sağlık
doktoruydu Tarih: 21.02.2006 14:44
eline sağlık


DİDEM Tarih: 21.02.2006 13:29
bizlerde ne yapacağımızı şaşırdık bazı doktorlarda kahvaltı çok
önemli , kahvaltıya önem verin iyi yapın diyorlar, çelişkide kalıyoruz
teşekkürler.
refik Tarih: 21.02.2006 11:57
teşekkürler ellerine sağlık kardeşim