Tırhıt Çorbası

Son güncelleme: 19.07.2006 21:30
  • Hazırlama süresi : 35dk
    Servis : 6 kişi

    MALZEMESİ
    250 gr. kuzu eti
    2 adet kuru soğan
    2 adet yeşil biber
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 kahve fincanı bulgur
    1 su bardağı fırınlanmış erişte
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    TARİF
    Tereyağının yarısını tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun. Üzerine biber salçası, halka doğranmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, orta ateşte eti iyice pişirin. İçine bulgur ve erişte ekleyin. Suyu azaldıkça, sıcak su ekleyip çorbayı kaynatın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.
#22.02.2006 22:50 0 0 0
  • eline emegine saglık
#23.02.2006 17:57 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler elinize sağlık
#24.02.2006 16:01 0 0 0
  • ellerine sağlık
#07.07.2006 16:32 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 21:30 0 0 0