Hazırlama süresi : 45dk
Kalori : 588
Servis : 6 kişi

MALZEMESİ
250 gr. parça kuzu eti
200 gr. kıyma
1 bardak pirinç
1 bardak nohut
8 bardak su
4 bardak yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber


TARİF
Nohutu geceden ıslatın. Pirinci yıkayıp, soğuk suda 1 saat bekletin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi blenderda karıştırın. Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip, çıkarın. Kenarda bekletin.
Nohutu etle birlikte pişirin. Suyunu ve tuzunu ekleyin. Etler pişince, yuvalamaları içine atıp, kaynatın. Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın. Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın. Kaynamaya başlayana kadar, karıştırma işlemini sürdürün. 20 dakika kaynatın.
Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin. Servise hazırlayın. Yuvalama, Antepe özgü bir yemektir.
:1:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 822
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:29
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:49
paylaşım için teşekkürler
NaZ Tarih: 01.10.2006 16:42
yuvalama cook güzel oluyo :78: ama baya bir zahmetlii

antep yöresine ayit bir corbadir
guven80 Tarih: 01.10.2006 16:36
denemek lazım teşekkürler :85:
DİDEM Tarih: 21.09.2006 01:35
tarifleriniz için teşekkürler
unique Tarih: 20.09.2006 11:35
ellere emklere saglik...
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:16
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 15:55
ellerine sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 19:40
paylaşımlarınız için teşekkürler