MALZEMESİ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.
:1:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
DİDEM Tarih: 21.09.2006 01:33
tarifleriniz için teşekkürler
unique Tarih: 20.09.2006 11:41
ellere emeklere saglik...
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:11
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 15:02
ellerine sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 19:36
tarifleriniz için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 23.02.2006 18:58
tarif için teşekkürler ellerine saglık arkadaşım