Hazırlama süresi : 35dk
Servis : 8 kişi

MALZEMESİ
1 adet havuç
2 dal pırasa
2 adet küçük pancar
1 adet küçük boy kereviz
1 adet kuru soğan
4 yaprak beyaz lahana
2 su bardağı su ya da et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

TARİF
Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın. İnce ince doğrayarak bir kenara alın.

Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin. Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin. Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın. 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin. Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın. Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın. Sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.

:1:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 22:29
Ellerıne Saglık
demet Tarih: 07.07.2006 17:41
teşekkürler
refik Tarih: 24.02.2006 16:57
teşekkürler eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 23.02.2006 18:56
tarif için teşekkürler ellerine saglık arkadaşım