[Gereçler:
200.gr pirinç,250 gr kıyma,150 gr.bezelye,150 gr.mantar.1 yumurta,yarım kıyılmıs sogan 2 corba kasıgı salca.1 tablet et suyu,1/2 ekmek içi,tuz,karabiber,1/3 lt. su yemek için
Yapılışı:
önce tencerede yagda (margarin ve sıvı) pirinc metal sesi gelene dek kavrulur.tuz ile karıstırılıp üzerini asacak sekilde su verilir et suyu verilip pilavın kapagı kapatılıp 5-10 dk. pisirilip kapatılır.bir kapta kıyma ekmek içi yumurta ve tuz karabiber yogrulur ve ceviz gibi yuvarlaklar yapılır.yagda kızartılır.yagını cekmek için peceteye birakilir.ayrı tencerede sogan,jülyen mantar kavrulur salca verilir.suyu verilip kaynatılır.kaynayınca kızaran köfteler verilir.5 dk.kaynadıktan sonra köfteler ilave edilip bir taşım kaynatılır.pilavımız kek kalıbına doldurulup büyük bir tabağa ters kapatılıp kalıp alınır.boş olan ortasına köfteli karışım doldurulur.sosu üzerinde gezdirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:51
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 17.05.2006 01:29
Ellerine Saglik
refik Tarih: 13.04.2006 12:05
harika tariflerin için teşekkürler
casper Tarih: 07.03.2006 11:38
paylaşımın için teşekkür ederim ablacım
DİDEM Tarih: 07.03.2006 00:36
ellerine sağlık teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:46
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:48
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.