ÇIKOLATA SOSLU ARMUT

MALZEMELER

4 adet soyulmuş armut
1 limon suyu
1 çaykaşığı vanilya esansı
3 çorbakaşığı tozşeker

Çikolatalı sos için :
5 çaykaşığı tereyağ (veya margarin)
175 gram bitter çikolata
4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Armııtları ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine
limon suyu dökün. Vanilya ve şekeri yarım litre suya katın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları şekerli suya koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ (veya margarin) 6 çorbakaşığı armut suyuyla eritin. Tencerenin altını kapatıp karıştırın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 681
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:34
Ellerine Saglik
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:43
TaRif icin Tesekkürler....
casper Tarih: 06.04.2006 21:26
süztsüz ,siyah çikolata :85:
CADIKIZ Tarih: 06.04.2006 15:34
[COLOR=coral]bitter çikolata,ne oluyo ya vvalla kafam karisti :46: :78:
casper Tarih: 06.04.2006 14:01
Paylaşımın için teşekkür ederim
SU-PERISI Tarih: 06.04.2006 12:26
güzel bir tarife benziyor,ellerine saglık arkadaşım
DİDEM Tarih: 28.02.2006 21:12
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 26.02.2006 22:08
eline sağlık

canım istedi :46:
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:06
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık