[COLOR=orangered]Havuç , h aftada beş kere yendiği takdirde Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre, kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor.
Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür. Her gün yenen bir havuç akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü artırır. İdrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikâyetleri giderir. Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Beta karotin (kansere neden olan serbest radikalleri durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri, içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 387
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.02.2006 16:40
havuç çok faydalı bir sebze havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebzedir. sıksık tüketmeliyiz
refik Tarih: 26.02.2006 00:40
teşekkürler kardeşim bilgilerin için elimden geldiği kadar yemeye çalışacağım
doktoruydu Tarih: 25.02.2006 23:02
eline sağlık

teşekkürler


selene Tarih: 25.02.2006 20:14
faydalı bilgilerin için teşekkürler casper
DİDEM Tarih: 25.02.2006 11:20
Havuç çok faydalı bir bitki fakat hiç sevmiyorum, ama
yemeye gayret ediyorum, teşekkürler.