güçlü bir anti-agig üzüm çekirdeği

Son güncelleme: 28.02.2006 18:24
  • noimage
    Güçlü Bir Anti-Aging; Üzüm Çekirdeği
    Son zamanlarda üzüm çekirdeği ekstresi (Vitis vinifera) Fransa' da güçlü bir anti-aging maddesi olarak tüketilmeye başlandı. Amerika Birleşik Devletleri' nde de hızla popülerleşen üzüm çekirdeği ekstresinin yararları ile ilgili veriler ise şunlar...



    Amerika Birleşik Devletleri' nde de hızla popülerleşen üzüm çekirdeği ekstresi, bioflavonoidlerin proanthocyanidin adlı benzersiz bir tipini içerdiği için birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu madde, C vitamini ile aynı yönde etki yapıyor ve bu vitaminin aktivitesini çok artırıyor. Gerçekte bazı araştırmacılar üzüm çekirdeği ekstresinin, C vitamininin hücrelere girmesine yardım ettiğini düşünüyor. Böylece, üzüm çekirdeği ekstresi, hücre zarlarını güçlendiriyor ve hücreleri oksidatif hasardan koruyor. Proanthocyanidinler ayrıca yabanmersininde, kola fındığında ve diğer bazı sebze ve meyvelerde de bulunuyor. Üzüm çekirdeğinin yararlarıyla ilgili veriler ise şöyle;

    Kanser savaşçısı
    Üzüm çekirdeği ekstresi, güçlü bir antioksidan ve serbest radikal çöpçüsüdür. Serbest radikaller, normal hücrelere saldırabilen, onları harap eden ya da mutasyona uğratan dengesiz oksijen molekülleridir. Serbest radikal hasar, kansere eşlik eden bir çeşit hücre büyümesine yol açabilir. C vitamini kendi başına güçlü bir antioksidandır fakat çalışmalar üzüm çekirdeği ekstresi gibi proanthocyanidinlerle birlikte çok daha etkili olabileceğini öne sürer. Gerçekte Japonya' da Nagazaki Üniversitesi araştırmacılarına göre test tüpü çalışmaları, üzüm çekirdeği ekstresindeki bioflavonoidlerin C vitamininden daha güçlü antioksidan aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir.

    Kalp hastalığı
    Bazı çalışmalar üzüm çekirdeği ekstresi gibi antioksidanların, arterlerde plak ya da yağ birikimlerinin oluşmasına katkıda bulunabilecek düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) ya da "kötü" kolesterol gibi kan lipitlerinin oksidasyonunu önleyebileceğini doğrulamıştır.


    Anti-İltihapsal
    Üzüm çekirdeği ekstresi, artrit ve alerjiler gibi yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan bir anti-iltihapsaldır. Birçok bioflavonoid, iltihaplanmayı teşvik eden bazı enzimlerin salınımını baskılar. Artrit durumunda serbest radikal hasarın, bu hastalığa eşlik eden eklem ağrısında ve şişmelerde payı vardır.

    Dolaşım
    Kılcal damarlar, serbest radikal hasar tarafından kolayca harap edilebilecek minik kan damarlarıdır. Ek olarak hücreler yaşlanırken, kolajen (Collagen: Kılcal hücreler de dahil hücrelerin onarımında ve büyümesinde önemli olan bir protein lifi) kaybeder. Zayıflayan kılcal damarlar, kolay morarmaya ve varis geliştirmeye yatkın hale gelir. Üzüm çekirdeği ekstresi, kılcal damarları güçlendirmeye iki şekilde yardım eder. Üzüm çekirdeği ekstresi, serbest radikal saldırıdan koruyarak kılcal damarların zayıflamasını önlemeye yardım edebilir. Ayrıca C vitamini kolajenin üretimi için gerekli olduğundan ve üzüm çekirdeği ekstresi C vitamininin performansını geliştirdiğinden dolayı kolajen üretimi ile de ilgilidir.
#26.02.2006 16:52 0 0 0
  • Walla faydalıymış denilen herşeyi deniyoruz,aldık bunu da bakalım işe yarayacakmı?
#26.02.2006 17:22 0 0 0
  • eline sağlık



#26.02.2006 22:43 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
#27.02.2006 08:45 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#27.02.2006 08:54 0 0 0
  • emeğine sağlık dostum

#27.02.2006 12:20 0 0 0
  • daha neler duyacağız...
#27.02.2006 12:23 0 0 0
  • Özellikle sigara içenler , alkol kullananlar , hava kirliliginden sikayetci olanların kullanması tavsiye ediliyor
#28.02.2006 18:24 0 0 0