Patlıcan reçeli

Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini yaptık.





Patlıcan reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


30 adet küçük boy patlıcan

1.5 kg tozşeker

1 litre su

1 limonun suyu


Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı. Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz.




Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun.






Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haşlayın




Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin.






Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin




Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1115
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 01:36
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:18
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:06
emeklerine sağlık.Teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:41
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
CADIKIZ Tarih: 21.11.2005 20:57
saolasin
ama ben bunu yapamamki yokya okadarida gelmez elimden
casper Tarih: 21.11.2005 20:42
güzeldir heralde eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 21.11.2005 16:50
çok güzel olur ellerine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:00
ElleRINE SAglik....!
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:20