Bugünlerdeki en trend hamur işim şimdiye kadar yiyipte tarifini almadan giden olmadı kıskanarak tarifimi sizlerle paylaşıyorum yineee denenmiş tarifler mihmandar garantisi ile. (canım bu tarife de azıcık gıcık yakışır )
MALZEMELER:
1 paket milföy hamuru (kaliteli marka lütfen)
2 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı maden suyu
İÇ MALZEME:
2 adet büyükçe soğan
300 gr kadar kıyma (1 ad. tavuk göysünden rondada kıyma yapılarakta oluyor)
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber ve kırmızıbiber başka baharat konulmaz.
soğanlar ince ince doğranır tavada sıvıyağda hafifçe cevrilir daha sonra kıyma ve tuz ilave edilir suyunu çekinceye kadar kavrulur ocağın altı kapatılarak bol karabiber ve kızmızıbiber serpilir. soğumaya bırakılır.
fırın tepsisinin altı yağlanır
yumuşayan milföy hamurları tek kat olarak tepsiye döşenir
üzerine bir adet yufka hafifçe büzüştürülerek yerleştirilir
üzerine hazırlanan iç malzemesi eşit olarak yayılır.
malzemenin üzerine 1 yufka hafifçe büzüştürülerek yerleştirilir.
üzeri yine milföy hamuru ile kaplanır.
daha sonra istenilen büyüklükte kare olacak sekilde itinayla kesilir.
bir kapta 2 adet yumurta iyice çırpılır üzerine 1 adet madensuyu ilave edilir ve kesilen hamurun üzerine eşit şekilde yayılır yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra sıcak fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
el açması lezzetinde milföyün aşırı yağından eser kalmayan börek afiyetle yenir.
en kısa zamanda, bu böreği yaptığımda resimde ekliycem.