Profiterol Mutfağımdan

Son güncelleme: 03.06.2010 23:18
  • profiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri


    Malzemeler

    noimage



    Tarif

    noimage
    Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun.



    noimage
    Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin.



    noimage
    Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin. Ocagi kapatin ve tencereyi ocagin üstünde birakarak 1 dakika daha karistirmaya devam edin.




    noimage
    Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir.




    noimage
    Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin. Yumurtalar tamamen hamurda kaybolana kadar karistirin.




    noimage
    Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin.




    noimage
    Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin.




    noimage
    Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir.




    noimage
    Isitilmis firini 225° dereceye getirin. Firin tepsisine firin kagidini serin. Hamura sekil vermek icin yildiz uclu torbaya dökün.




    noimage
    Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın. Firinin orta katinda 225° derecede 25 dakika pisirin.




    noimage
    Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin. Sogumaya birakin ve soguduktan sonra ic malzemesini ilave ederek diger yarisi ile üzerini kapatin.




    noimage
    Cok fazla bekletmeden servis edin.

    Afiyet olsun!

    Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim. Bu arzuya göre degisebilir.
    Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz.;)
#28.05.2010 19:55 0 0 0
  • Eline saglık Yıldız profiterolün çok nefis görünüyor.
#28.05.2010 20:03 0 0 0
  • Tesekkür ederim.
    Türkce isminin dogru yazilisini aramak, tarifi yapmaktan daha zor oldu telafus etmeside zor :D
#28.05.2010 20:10 0 0 0
  • emegine saglik yildiz
    deneyecegim insallah basarili olurum
#28.05.2010 20:20 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Çok güzel görünuyor bana ekler pastayida hatirlatti biraz

    Arada bende yapiyorum ama çok zahmetli bir is

    ellerine saglik Yildiz abla
#28.05.2010 22:53 0 0 0
  • Çok lezzetli görünüyo eline sağlık
#28.05.2010 23:06 0 0 0
  • Profesyonel bir tarif sunumu oldu, ellerine saglik, ugrasmissin baya.
    Mutfaga hic girmemis olan bile kesin bu tarif ile basarili olur.
#29.05.2010 11:00 0 0 0
  • tsk ederim,

    NAZ bu tarif pek zahmetli sayilmaz, insanin kolu agiriyo sonra

    abla yaf bazen geliyorlar bana giriyom mutfaga
#29.05.2010 16:56 0 0 0
  • Harika bir sunum teker teker aciklamissin ellerine saglik canim cok guzel gorunuyorlar.
    Ben denemem benim hamur kesin baska renk olur valla yapamiyom bu isleri
#29.05.2010 17:09 0 0 0
  • Ne güzel anlatmışsın resimlerle..
    Hiç bu işlerden anlamayan biri bile yapabilir..
    Ellerine sağlık arkadaşım..

    Profiterol yapmak hep zoruma gider benim..
    Ama yemesini çok severim..

    Ayrıca çok güzel profiterol derim ben
#29.05.2010 21:12 0 0 0
  • kendi tarifinizi paylaşmanız çok güzel olmuş.

    aynı hamuru (hamur soğuduktan sonraki 2 yumurta ilave edilmedenki hali) ılık yağa tırtıllı kalıpla sıkıp kızarttıktan sonra
    2 bardak suya 2 bardak şekerle hazırlanmış şerbete atılırsa bildiğimiz tulumba tatlısı oluyor.
    (şerbet soğuk olacak).
#03.06.2010 23:18 0 0 0