iştah nasıl kapatılır - iştahı kesmek - iştahı bastırmakiştahlı olmak kilo almımızın en büyük nedeni belki de. Canımız sıkıldıkça yemek yiyoruz. Kimimiz stresten yemeğe sarılıyor, kimimiz sadece keyif için yiyor. Bazen kilolarımızı bastırıyoruz ve sırf çevreye inat olsun diye yemek yemeye sarılıyoruz. İştahımız bazen kapalı olsa da o anı geçirmek için gereksiz yere bişiler yiyebiliyoruz. Vazgeçemediğimiz yeme tutkumuz ya da alışkanlıklarımız yüzünden kilo alıyor, aldığımız kiloları da asla geri veremiyoruz. Zayıflamak istiyoruz ama nasıl zayıflayacağımızı bilmiyoruz.
İştahlıyız ve iştahımızı bastıramıyoruz..İştahımızı kesmek için tüketmemiz gereken bir takım besinler var. Bunları yediğimiz taktirde canımız başka bir şey yemek istemiyor ve aklımıza yemek yemek gelmiyor. Tabi yemememiz gereken şeyler de var..Örneğin asla ama asla şekerli gıdalar tüketmemeliyiz. Şeker bizi acıktırıyor ve ardı arkadası olmayan kısır bir döngüye sokuyor bizi.
Şekerli yedikçe tuzlu istiyoruz. Tuzlu hamur işlerini ve çerekleri yedikçe de canımız şekerli gıdalar istiyor. Kilo almamanın imkanı yok..
Tarçın, insülini bastıran çok önemli bir baharat. Eğer önüne geçemediğiniz şeker krizleriniz varsa çubuk tarçın kullanmayı huy haline getirin. Çubuk tarçını çay gibi demleyerek de içebilirsiniz. İçine atacağınız birkaç tane karanfil de tat verecektir.
Maydanoz, iştahı bastıran ve zayıflamada büyük bir destek olan en önemli bitkilerden. Maydanozu her şekilde tüketebilirsiniz. Demleyip suyunu içmek ya da çiğ olarak tüketmek dışında rondodan geçirip kür halinde de tüketebilirsiniz. Sakın maydanoz köklerini atmayın. Maydanozun en faydalı kısımları zaten saplarıdır.
Dereotu, iştahı kapatan ve daha az yemeyi sağlayan önemli bir sebze. Dereotunu yemeklerden önce çiğ olarak yiyin ve 15-20 dakika sonra yemek yemeyi deneyin. Daha az yediğinizi farkedeceksiniz. Her yemek öncesi dereotu yemeyi alışkanlık haline getirirseniz kısa sürede hem iştahınız kesilecek hem de kilo verdiğinizi farkedeceksiniz.