Kayısılı brownie

Taze kayısı ve brownie'nin lezzetli uyumu.






KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


300 gr bitter çikolata

100 gr tereyağı

1.5 su bardağı tozşeker

4 yumurta

2 su bardağı un

Yarım paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

300 gr taze kayısı

Hazırlanışı:
* Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kâseye alın. Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.

* Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.

* Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın.


Kayısılı brownie'deki kullanacağınız taze kayısı yerine kuru kayısı ile de deneyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 374
favori
like
share
liamsi Tarih: 18.03.2006 23:22
Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
DİDEM Tarih: 07.03.2006 15:20
çok nefis gibi denemek gerek.
by_ufuk Tarih: 06.03.2006 21:36
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 06.03.2006 17:03
güzel bir tarif

eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 23:47
güzel tariflerin için teşekkürler ececigim ellerine sağlık