3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozunu geniş bir kaba eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış 250 gr margarin, 2 yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı tozşeker, 1 limon kabuğunun rendesi ve 1 paket vanilyayı hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp fındık taneleri ortasına gelecek şekilde yuvarlayın ve kiraz saplarını hamura batırın. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın ve hamur toplarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Çukur bir kapta 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ve 1 çay bardağı suyu karıştırın. Soğuyan kiraz kurabiyeleri renkli suya batırıp tozşekere bulayın. Soğuk servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 11:13
teşekkürler
liamsi Tarih: 18.03.2006 23:45
Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
DİDEM Tarih: 07.03.2006 15:17
teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 06.03.2006 21:36
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 06.03.2006 16:24
eline sağlık


güzel tarif için teşekkürler
CADIKIZ Tarih: 06.03.2006 00:27
canim cekti iyimi :78:
harika birseye benziyo,kesin denicem :85:
SU-PERISI Tarih: 06.03.2006 00:20
ececigim eline sağlık güzel tarifleriniz için