Fırında kabak turtası







KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


3-4 kabak

3 dal dereotu

1 soğan

2 çay kaşığı sıvıyağ

1 kahve fincanı su

8 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Birkaç nane yaprağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.

* Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.


Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 01:07
Ellerine Saglik
unique Tarih: 09.03.2006 23:08
ellerine saglik
wmehmetw Tarih: 09.03.2006 16:16
saol
SU-PERISI Tarih: 08.03.2006 09:31
güzel tarifin için teşekkürler ececigim
by_ufuk Tarih: 06.03.2006 21:34
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık