Badem Dolgulu Kesmeler

Son güncelleme: 03.06.2010 16:12
  • Badem Dolgulu Kesmeler - Badem Dolgulu Kesmeler hakkinda - Badem Dolgulu Kesmeler tarifi - Bademli Kesmeler

    noimage

    Malzemeler:
    Kahverengi Hamur:300 g (5,5 çay bardağı) un
    2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
    1 tatlı kaşığı Kakao
    125 g margarin
    70 g (yarım çay bardağı) bal
    1 limon kabuğu rendesi
    3 yemek kaşığı su
    Bademli Hamur:165 g (1,5 su bardağı) un
    2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
    50 g margarin
    1 poşet Şekerli Vanilin
    80 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
    100 g (1 su bardağı) öğütülmüş badem
    3 yemek kaşığı süt

    Hazırlanışı:

    Kahverengi Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun.
    Bademli Hamur: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün. Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın. Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun. Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Afiyetler Olsun...
#03.06.2010 16:12 0 0 0