Hoşçakal Ankara

Son güncelleme: 03.06.2010 21:29
  • Gözlerim buğulanıyor, sigara dumanı kaçmıştır diyorum ama yalan. Veda lafını ağzıma almak istiyorum çünkü biliyorum An"g"ara'nın tozunu yutan bir daha asla terkedemez burayı. (İstanbullu ve İzmirliler hariç) Bir tutkudur Ankara,sigara yanına Efes Pilsendir. Tövbe eder eder yeniden başlarsın. Hiç bitmesin istersin.

    Çok zorladı Gazi denilen ilim irfan yuvası görünümlü tımarhane. İşletme bölümünü yazarken ömrüm boyunca sayısal ders görmeyeceğim oh be diyordum, o tımarhaneden içeri girdiğim an kabusum başlamıştı. Tam 6 sene alandışı tercihin serbest bırakılışı için sabrettim ve kısmet 2010 ÖSS'ye nasip oldu. Yılların intikamını alma vaktiydi artık. AMA...

    Kendi memleketimden bile kat kat daha fazla sevdiğim o güzelliğe veda etmeliydim. ANKARA! İstanbul'u yere göğe sığdıramaz birçok insan, bense iki üç gün bile tahammül edemiyor her levhada Ankara adını arıyor, 06 plaka görünce telefonu bulmuş Graham Bell kadar mutlu oluyordum. Yalnızlığımın sessizliğimin yoldaşı güzel Ankara... Gridir kimine göre. Aksine yemyeşildir,sımsıcaktır.

    La bebe lafını, Bahçeli On'un yanındaki Sadık Abi'nin kokoreçini, Emek'in uzun ince iki tarafı 50 yıllık ağaçlarla dolu yollarını, eski evlerini, geceleri ışıklandırılmamış eğri büğrü pis kaldırımlarını, parkta toplum huzurunu bozma cezası yemeden içebilmeyi, yurt muhabbetlerini, güzel kızları, Kızılay'ın tıklım tıklığımını ve yıllardır isimlerini öğrenemediğim sokaklarını, Varil'de Efes içmeyi, Bestekar Sokak'ı, kapansa bile Hitti Cafe'yi, Kuğulu Park'ı, Kıtır'ı, Tunalı Hilmi Caddesi'ni, Esat'a karda çıkmayı,yazları gün batımını izlemeyi, öğrenci harçlıklarının çoğu zaman yetmediği için azıcık yenebilen yemeklerde kalan o tadı, sarı akan suyunu, minicik evimi, kedilerimi.... Çok ama çok özleyeceğim.

    Bu yazı saatlerce uzun uzun yazılabilir ama vedaları sevmem. Hem veda etmiyorum ki sana Ankara. Bakma bana öyle. Seni daima görmeye göreceğim ey kavgamın en kutsal şehri Ankara. Ben yokken kendine iyi davran olur mu?

    Yazan: Roy Keane
#03.06.2010 21:29 0 0 0