Irmik Tatlisi

Malzemeler:
muhallebi icin:
12 corba kasigi toz seker
9 corba kasigi irmik
1 kilo sut
1 corba kasigi kati yag
3 adet muz
jole icin:
1 su bardagi soguk su
1 su bardagi sicak su
muz jolesi
Yapilisi:
1)Bir tencerede malzemeler karistirilip muhallebi kivaminda pisirilir.
2)Icine 1 corba kasigi kati yag ilave edilip karistirilir.
3)Borcam islatilip icine muhallebi dokulur.Buzdolabinda sogutulur.
4)Diger tarafta jole 1 su bardagi soguk su ve 1 su bardagi soguk suyla karistirilarak hazirlanir.
5)Sogumus olan muhallebinin uzerine ince ince muz dogranir ve hazirlanan jole dokulur.Buzdolabinda bekletildikten sonra servis yapilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1170
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:46
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 17:05
paylaşımlanı için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:27
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:35
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:49
ellerine sağlık nida bacı
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:05
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 15.12.2005 17:38
Paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 21:02
eline emeğine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:06
ElleRINE SAglik....!