Makyajda altın dokunuşlar

Son güncelleme: 09.03.2006 17:20
  • Bu yazın öne çıkan trendleri arasında yer alan altın tonları, yüzlere güneşin ışıltısını yansıtıyor.





    Farlar, altın efektli dudak parlatıcıları, rujlar ve ojeler sıcak mevsimin pırıltılı lüks dokunuşları olarak içimizi ısıtıyor.



    Altının dayanılmaz ihtişamı



    Yaz mevsiminde modanın yanı sıra makyaj tonlarında da bol bol rastlayacağımız altın tonları özellikle bronz tenlerde muhteşem görünüyor.



    Dudaklara şeffaf parlatıcı şart



    İnce dudaklı ve gözleri ile kaşları arasında fazla mesafe bulunanlar için ideal.



    Nasıl uygulanıyor? Krem farın kaybolmaması için makyaj öncesinde göz kapaklarınıza pudra sürün. Ardından temel renk olarak kullandığınız altın tonunu gözün üzerine ince bir çizgi olarak çekin. İkinci adımda gözlerin dış kontürünü parlak yeşil bir göz kalemiyle vurgulayın. Gözlerinize parlaklık kazandırmak için de gözlerin iç kısmını siyah bir göz kalemiyle çerçeveleyin. Maskara sonrası ve dudaklarınızı şeffaf bir parlatıcıyla ortaya çıkarın. Böylesi belirgin bir göz makyajıyla birlikte giyeceğiniz kıyafetin rengi fazla cafcaflı olmamalı.



    Belirgin yüz hatları için ideal



    Dolgun dudaklar ve belirgin kontürleri olanlar için ideal.



    Nasıl uygulanıyor? Yüzünüzdeki parlaklığın rahatsız edici olmaması için öncelikle göz kapaklarınızın aydınlık görünmesini sağlamalısınız. Bunun için gözkapaklarınızın üzerine önce bej ve uçuk sarı far sürün. Ardından bir fırça yardımıyla altın tonlarındaki farı, bej ya da gümüş renkle karıştırarak yayın. Tercih ettiğiniz far renkleri soğuksa, ona uygun bir ruj seçmeniz gerekiyor. Aynı şey sıcak tonlar için de geçerli. Rujunuzu bir ruj fırçası yardımıyla sürerseniz elde edeceğiniz sonuç daha tatmin edici olacaktır.



    Gözleri kalemle vurgulayın



    Büyük gözler ve genç bir cilt için ideal.



    Nasıl uygulanıyor? Kalın bir fırça yardımıyla bronz pudrayı tüm göz bölgesine dağıtın. Altın tonlarını üzerine hafifçe sürün. Elmacık kemikleriniz üzerinde çok fazla parlaklık olmamasına dikkat edin. Küçük bir öneri daha; parlaklık pigmentlerini cildinizde bir saç spreyi yardımıyla sabitleyebilirsiniz. Gözlerinizi sıkıca kapatın ve spreyi kolunuzu 15 cm. kadar geride tutarak sıkın. Ancak bu yöntem hassas ciltler için pek geçerli değil. En sonunda tüm göz bölgesini siyah renkle çerçeveleyin ve gözlerinizi maskarayla iyice belirginleştirin.



    Rahatlatıcı ayak masajı



    Refleksoloji son yıllarda hızla artan bir şekilde geniş kitlelerin ilgisini çekmeye başlayan bir terapi türü. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezinin, konunun uzmanı ve uygulayıcıları olan ReflexPoint Refleksoloji Merkezi ile işbirliği içinde sunduğu Refleksoloji eğitim programı, konuya ilgi duyup kendini yetiştirmek isteyen herkes için uygun bir başlangıç olarak yoğun ilgi görüyor.



    Program, katılımcıların refleksoloji konusunda teorik bilgiye sahip olmalarının yanısıra, pratikte de ayak refleksoloji uygulaması yapabiliyor olmalarını amaçlıyor. Toplam beş gün süren programın iki günü teorik; Refleksolojinin tarihi ve tanımı, Refleksolojinin faydaları, Ayak anatomisi, Uyarılar ve önlemler, Hijyen, etik, profesyonellik ve üç günü de pratik; Ayak bölgesinin gözle muayenesi, Hijyen temini, Refleksoloji uygulamalı eğitimi, Refleksoloji alıştırmaları eğitimden oluşuyor. Acele edin çünkü program 30 Nisana kadar devam ediyor.



    Güzelliğinizin ve renklerin farkına varın



    Likid fondötenlerden krem pudra fondötenlere, toz pudradan bronzlaştırıcı pudraya, allıktan kompakt pudraya dek geniş bir baz ürünler serisi bulunan Christian Breton, ışıltılı zengin renklerdeki makyaj ürünleriyle dikkat çekiyor.
#07.03.2006 12:59 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkür ederim
#07.03.2006 13:28 0 0 0
  • bilgilerin için teşekkürler. noimage
#09.03.2006 16:14 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler cadıkızcım
#09.03.2006 17:20 0 0 0