Vücut toksinlerden nasıl arındırılır

Son güncelleme: 09.03.2006 11:19
  • Detoks bedende birikmiş olan toksinlerden arınma anlamını taşır. Bunun bir çok farklı yöntemi vardır. Bu yöntemler günümüz modern tıbbının da kabul ettiği insanın zihnen ve ruhen önemli oranda şifaya kavuşmasını sağlayan yöntemlerdir.

    Detoks son yıllarda oldukça popüler bir kelime olarak hayatımızdaki yerini her geçen gün kuvvetlendiriyor.

    Sadece beslenme alışkanlığında yapılan değişimler detoksu tarif etmek için yeterli değildir. Daha başka bir çok yöntem vardır.

    İnsan bedeninde birikmiş olan bu toksinler nasıl oluşur?

    Sigara dumanı vasıtasıyla aldığımız binlerce kanserojen madde, eksoz dumanları vasıtasıyla aldığımız kimyasallar, ilaçlarla aldığımız kimyasal maddeler, yanlış düşünme modelleri, yemeklerden aldığımız zehirli atıklar, bedenin kendisinin atmakla görevli olduğu fakat hareketsizliğe bağlı olarak atamadığı zehirli atıklar, cep telefonları vasıtasıyla bedenin olumsuz etkilenmesine bağlı olarak gelişmiş kimyasal maddelerden temizlenmektir.

    Nasıl ki bedenininizin dışındaki deri kısmını sürekli su ile temizliyorsanız bedenin iç kısmının da sürekli temizlenmesi gerekir.Su ana temizleyicidir.Yalnız suya ilave olarak yapılacak bazı bitki ve baharatlar, yemek yeme ve davranış değişiklikleri ile detoks bedenin en derin kısımlarına kadar temizlenip arınmayı sağlayacaktır.Buradaki en önemli temizlik başta karaciğer olmak üzere tüm kanımızdır.Dolaşım sistemimizdir...

    İnsanın kendi başına beslenmesi sayesinde yapacağı basit bir o kadar da etkili detoks tavsiyemiz aşağıdadır.

    Sabahları erken kalkılmalıdır.Güneş doğmadan...Güneş doğduktan sonra geç saatlerde yapılan kahvaltı ile detoks yapılamaz.Erken kalkarak sabah yürüyüşü yapmak yada hafif basit egzersizlerde bulunmak en güzelidir.
    Sabahları kalktığınızda bir bardak ılık su içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi katarak yavaşça yudum yudum içiniz.

    Kahvaltıdan önce bir bardak kaynamaya yakın sıcaklıkta su içine bir tatlı kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı keten tohumu, yarım çay kaşığı üzüm çekirdeği, bir tutam(yaklaşık yarım çay kaşığı miktarı)kekik, bir tutam zencefil katarak bunların hepsini birkaç dakika karıştırarak yavaşça içiniz.Bardağın dibinde kalan tüm tortularla birlikte...

    Kahvaltınızı hafif yapmalısınız. Bir dilim peynir, bir tatlı kaşığı bal, domatez, biber, maydanoz ve dere otu ile birlikte yapılmış salataya bol zeytin yağı ve limon katmayı ihmal etmeyiniz... Ekmeği olabildiğince azaltmak gerekir. Bir dilim uygundur.Şekerde azaltılmalıdır. Yarım kesme şeker bir bardak çay için yeterlidir.

    Lütfen yediğiniz her şeyi ağzınızın içinde iyice çiğnemeden yutmayınız...
    İnsanın içindeki sır saklı iken insanın esiri durumundadır.İnsanın içindeki sır nasıl ki dışarıya çıktığında yani bir başkası ile paylaşıldığında insanı esir alıyorsa yenilen yemeklerde eğer iyice çiğnenmeden yenilirse adeta insanı esir almaktadır.Bu yüzden masraf yaparak aldığınız gıdaları bedeninizin içine gönderirken onlara esiri olmaktan kaçının...

    Öğlen yemeğine kadar en az dört beş bardak ılık su içilmelidir. Su detoksun en önemli bileşenidir.Susuz bir detoks mümkün değildir. Öğlen yemeğinde olabildiğince her çeşit yenilen gıdalar azaltılmış olarak yenmelidir. Örneğin yarım tabak çorba ekmeksiz olarak içilmelidir.İçine beden özelliklerine uygun tarzda baharatlar konulması faydalı olacaktır.(Not: Beden özellikleri ve buna göre bitkisel ek tavsiyeler Dr.Recai Yahyaoğlu'nun mozaik yayınlarından çıkmış olan mükemmel sağlık adlı kitabından öğrenilebilir.)

    Öğlen yemeğinde yarım tabak çorba ile başlamak en iyi tavsiyedir. Çorbadan sonra bir porsiyon yada bir tabak sebze yemeği tavsiye edilir.Yemek arasında olabildiğince az su içilmelidir.Suyu lütfen yemekten yarım saat önce ve bol olarak rahatlıkla içebilirsiniz.En büyük yanılgılarımızdan birisi de yemek yemeden su içmeyi uygun bulmayışımızdır.Çok komik ve fakat çok yaygın bir yanlış kanaat vardır bu konu hakkında...İnsanlar genellikle yemek yemeksizin su içmenin yanlış olduğunu düşünürler.

    Lütfen yemek yedikten yarım saat hatta bir saat sonra su içmeye başlayın. Bu şekilde davranarak sindirim sisteminizin güçlenmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Öğlen yemeğinde çorba, sebze yemeği yeterlidir. Fakat doymakta sıkıntı yaşayanlara zorlama yapmaksızın hafif bir çeşit yemek yada bolca salata tavsiye edilir.

    Akşam yemeğine kadar yine bolca su içmeye devam edilmelidir. Su ile zerdeçal yada beden özelliğine göre bitkisel takviyeler kullanılabilir. Yemekten sonra gün içinde fırsat buldukça fazlaca hareket etmeye çalışmak gerekir.İşyerinizde, oturduğunuz apartman dairesinde lütfen merdivenleri kullanınız.Asansör kullanmak bedeninize yaptığınız en önemli ihanetlerdendir. Tıpkı sigara içmek gibi...

    Sigara içenler ve sürekli oturarak iş yapmak zorunda olanlar bir de fazlaca yemek yiyorlarsa hayatlarını kısaltmak için ellerinden geleni maksimum oranda yapıyorlar demektir.Bu insanlardan kilo sorunu olanlar depresyon yaşamakta, zayıf olanlar gizlice kalp ve damar hastası olma potansiyeline sahip bulunmaktadırlar.... Depresyonda olanlar her an bu hastalığın verdiği sıkıntıyı yaşarlar. Zayıf olanlar şu anda pek sıkıntı yaşamıyor gibi görülebilirler .Pek yakın gelecek onlar için sürprizler hazırlamaktadır. Sigara içen ve hareketsiz yaşam tarzına uygun yaşayan iştahı açık insanları kalp ve damar hastalıkları sürpriz yaparak kırklı yaşlarda (yada artık günümüzde bu yaş daha aşağılara doğru inmektedir) mutlaka yoklayacaktır. Bu yüzden mutlaka gerekli olan yaşam standartlarındaki hatalı davranış ve alışkanlıklarımızdan kurtulmak zorundayız....

    Öğlen ve akşam yemekleri arasında yine en az dört beş bardak ılık su içilmelidir.Gün içinde ılık ve hatta sıcağa yakın su içmeyi alışkanlık haline getirmek en güzelidir. Kesinlikle soğuk gıdalar ve soğuk sudan uzak durulmalıdır. Soğuk su barsakları anında durdurarak sindirim sistemimizin çalışmasını sabote eder. Soğuk su mideye indirilmiş midede yada sindirim sisteminin her hangi bir yerinde patlamaya hazır bir bombadır. Ne zaman ve nereyi ne oranda tahrip edeceğini önceden bilmek çok zordur.

    Akşam yemeği yemeden önce yarım saat yürüyüş yapılmalıdır. İş dönüşleri akşam saatlerinde yürümek son derece yararlıdır. Günün stersinin boşalması için harika bir fırsattır. Yemek akşam yediden sonraya kalmamalıdır. Yemekte bir kaç çeşit yemek yenilebilir. Ekmeksiz... Yemekler ekmeksiz olmasına rağmen bolca çiğnenerek yenmelidir. Akşam yemeği içinde mutlaka maydanoz, roka, dere otu ve kekik bulunmalıdır. Yapılan salata bolca yenebilir. Akşam yemekten yarım saat yada daha güzeli bir saat sonra çay içilmeli ve meyve yenmeye başlanmalıdır.

    Yemek sonrasında bir süre hareketsiz kalarak dinlendikten sonra gece yatmadan önce mutlaka biraz hareket etmek gerekir. Hareket sağlığımız için en temel gereksinmemizdir. Hareketimiz kadar bedenimiz enerji dolmaya başlar. Gece yarılarına kadar hareketsiz kalıp televizyon karşısında oturulmamalıdır. Yatmadan önce mutlaka ılık bir bardak suyun içine zerdeçal, zencefil, kekik, nane, keten tohumundan yarımşar çay kaşığı konularak içilmelidir.
#07.03.2006 13:24 0 0 0
  • verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler arkadasım
#07.03.2006 15:37 0 0 0
  • eline sağlık..
#07.03.2006 15:38 0 0 0
  • detoks ve teknikleri son günlerde yaygın olarak konu edilmekte ve benim de dikkatimi çekiyor ama bu kadar disipline bir yaşam tarzını uygulayabilrmiyim bilemiyorum
#07.03.2006 20:39 0 0 0
  • teşekkürler didemcim eline saglık
#07.03.2006 21:57 0 0 0
  • biligiler için saol
#07.03.2006 21:59 0 0 0
  • Didemciğim gerçekten aydınlatıcı bilgi bu kadar olur şahane bir yazı yalın ve öğretici çok yararlandım teşekkürler ellerine sağlık harika bir yazı olmuş
    noimage
#07.03.2006 22:07 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler önemli bilgiler
#09.03.2006 09:25 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#09.03.2006 11:19 0 0 0