Fethullah Gülen'den Gazze yorumu

Son güncelleme: 13.06.2010 01:16
  • İlk kez ABD basınına, Wall Street Journal'a konuştu

    Fethullah Gülen, İsrail ordusunun, Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği operasyondan sonra, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a konuştu.

    Gülen, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği filonun İsrail'in izni olmadan Gazze'ye yardım götürmesini eleştirdi.

    Gazetede "İnzivadaki Türk imam, Gazze filosunu eleştirdi" başlığıyla verilen haberden önemli bölümler şöyle:

    "İSRAİL'İN RIZASI ALINMALIYDI"
    "Türkiye'nin ABD'de yaşayan en etkili dini liderlerinden inzivadaki İmam Fethullah Gülen, Türkler'in organize ettiği filoların, İsrail'in rızasını almadan yardım götürmeye çalışmasını eleştirdi.

    İlk defa Amerikan basınına röportaj veren Gülen, geçen pazartesi İsrailli komandolarla Türk yardım grubu üyeleri arasında filo, Gazze ablukasına yaklaştığı anda yaşanan ölümcül karşılaşmayla ilgili haberleri nasıl takip ettiğini anlattı. Gülen "Gördüğüm şey hiç hoş değildi" dedi, "Çirkindi."

    Gülen'e göre organizasyonu yapanların yardım götürmeye girişmeden önce İsrail'le anlaşmayı denememeleri "otoriteyi inkâr etme işaretidir ve verimli meselelere vesile olmayacaktır."

    "POLİTİK OLUP OLMADIKLARINI SÖYLEMEK ZOR"
    Gülen'in görüşleri ve Türkiye'deki nüfuzu, ülkedeki farklı gruplar ABD'nin Ortadoğu'daki önemli müttefiki olan bir demokrasiyi yeniden şekillendirmek için savaşırken, giderek artan bir merakla mercek altına alınıyor.

    Gülen'in çekinceli ifadeleri İsrail'de iki gün gözaltında tutulduktan sonra ülkelerine dönen filo yolcularını Türkiye'de milyonların kahramanlar gibi karşılamasının ardından geldi.

    "SUÇUN KİMDE OLDUUNU BM BULSUN"
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in hareketini "zorbalık" ve " tarihi bir hata" olarak lanetledi. Gülen, yardım filosu yolculuğunu düzenleyen ve 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren İstanbul merkezli İslami yardım örgütü İHH'dan sadece kısa bir süredir haberdar olduğunu söylüyor. "Politik olup olmadıklarını söylemek zor" diyor.

    Kendi hareketine bağlı yardım kuruluşları Gazzeliler'e yardım etmek istediklerinde, İsrail'den izin almaları için ısrar ettiğini ifade ediyor. Suçun nerede, kimde olduğunu belirleme işinin Birleşmiş Milletler'e bırakılmasının en iyi yol olduğunu da ekliyor.

    -habertürk-
#05.06.2010 18:49 0 0 0
  • Tam Amerikan ağzı ile konuşmuş F. Gülen.

    Gölge etmesin yeter....otursun pensilvanyasında.
#05.06.2010 20:30 0 0 0
  • Eğer İHH'nın önderliğindeki Gazze'ye yardım konvoyu ile ilgili bazı eleştirileriniz varsa, mesela "O gemide bebeğin ne işi vardı", "Sonunun böyle olacağı bilindiği halde neden bu insanlar korunmadı" gibi şeyler söylüyorsanız yandınız! ya israil yandasınsınız..ya müslüman değilsiniz..ya siyonistsiniz yada insan deil..! diğer söylediklerinizin hiç bi önemi yok Bu olayda Biraz değişik bi görüş bildirse hemen damgayı yedi..!

    Şimdi Hocadamı İsrail Yanlısı Yada Siyonist Yada VB.. ?Ben merak ediyorum..
#05.06.2010 20:42 0 0 0
  • Aslında Yüce İslam dinini siyonist emeller doğrultusunda kullanan ,birilerine göre Fethullah GÜLEN hoca efendi, ilk defa katılacağım bir fikir beyan etti.İsrail yardım götürülmesine karşı çıkmadıki.İlk defamı yardım gidiyor.İsrail yardımların kendi gümrüğünden geçerek gitmesini istemişti.İHH başkanı şov yaparak o kadar insanın canına sebep oldu.Şimdi öldüren İsrail kadar öldürten Bülent YILDIRIM(İHH başkanı)suçlu değilmi.Birileri akdenizden iskenderun limanından PKK ye yardım götüreceğiz derse bizler buna seyirci kalırmıyız.Evet israil(yahudiler) lanetlenmiş bir millettir.Yaptıkları katliam insanlık dışıdır.Ama adamlar önceden beyan ettiler ve gelmeyin gelirseniz mütahale ederiz demişlerdir.Neden gemidekilerden sadece Türkler öldü ve öldürüldü.Esas irdelenmesi gereken bu.Neden bir tane arap yoktu ölenlerin arasında.Neden kimse Ermenistan işgali altındaki karabağa yardım konvoyu düzenlemiyor,neden bu kadar iki yüzlüsünüz,neden insanların yaşam hakları üzerindenh siyaset yapıyorsunuz.Neden çin seddine dayanmıyorsunuz.Neden doğu Türkistana gitmiyorsunuz,Her yıl onbinlerce insan ya öldürülüyor yada sakat bırakılıyor.Sözde yardım kampanyası imiş yesinler yardımınızı.Kimbilir bu dalavera arasında kaç trilyon götürdünüz.
#05.06.2010 22:24 0 0 0
  • bana gore bugunun en şaşırtıcı haberıde buydu.. fethullah gulen ne maksatla.. ne için boyle bir acıklama yaptı..
    İsrail'le anlaşmayı denememeleri "otoriteyi inkâr etme işaretidir ve verimli meselelere vesile olmayacaktır."

    madem oyle.. gazzelilerde.. otoriteye baskaldırmayı brakıp teslım olsunlar..degilmi. ? bumudur.. kendisine islam onderi gozuyle bakılan...biri neden bole bi açıklama yapar.. anlamak zor.. İHH nında hataları var.. ama bu sekilde bir baskıya ve kana bulanacak kadar degil.. unutmayın maksat insani yardımdı.. ve bu ulkenin 9 vatandaşı.. uluslararası sularda kanlı bir baskınla oldürüldüler..ama haberlerde vay israile ders verdık.. dize getirdik.. neye getirdinz.. adamlar bi kuru özur bile dilemedi..
    sevil arkadasım dogru soylemıs.. elestrilemez kalıbına sokuyorlar.. meseleyi.. zaten bu ulkede birilerini sıyonıst hain bolucu yapmak o kadr kolaykı..

    bu forumda bazı yazılar varki insanları zan altında brakan.. mesela avatar konusu.. niye filistin bayragı kullanıyorlarmıs.. vatanseverlık bi avatarmıdır.. die sorarım bende.. bu kadar insan ustelik.. buranın yoneticileri dahıl.. kullandıkları için.. vatanseverliklerimi.. zedelendi bukadar basıtmıdır..?

    ama ilbeyi ustayada bisi demeden gecemicem.. :) yahu usta bu adama bi sayın fethullah gulen hoca efendı dıyorsun bi fetoş diyorsun.. bide bana uyarı yapmıstn mılletvekillerine laleler dedigim için.. siyasetin saygın bi yer oldugunu hatırlatmıstn unutma o adamında burda destekcileri var..
#05.06.2010 23:27 0 0 0
  • @İLBEYİ ŞAMAN adlı üyeden alıntı:
    Aslında Yüce İslam dinini siyonist emeller doğrultusunda kullanan ,birilerine göre Fethullah GÜLEN hoca efendi, ilk defa katılacağım bir fikir beyan etti.İsrail yardım götürülmesine karşı çıkmadıki.İlk defamı yardım gidiyor.İsrail yardımların kendi gümrüğünden geçerek gitmesini istemişti.İHH başkanı şov yaparak o kadar insanın canına sebep oldu.Şimdi öldüren İsrail kadar öldürten Bülent YILDIRIM(İHH başkanı)suçlu değilmi.Birileri akdenizden iskenderun limanından PKK ye yardım götüreceğiz derse bizler buna seyirci kalırmıyız.Evet israil(yahudiler) lanetlenmiş bir millettir.Yaptıkları katliam insanlık dışıdır.Ama adamlar önceden beyan ettiler ve gelmeyin gelirseniz mütahale ederiz demişlerdir.Neden gemidekilerden sadece Türkler öldü ve öldürüldü.Esas irdelenmesi gereken bu.Neden bir tane arap yoktu ölenlerin arasında.Neden kimse Ermenistan işgali altındaki karabağa yardım konvoyu düzenlemiyor,neden bu kadar iki yüzlüsünüz,neden insanların yaşam hakları üzerindenh siyaset yapıyorsunuz.Neden çin seddine dayanmıyorsunuz.Neden doğu Türkistana gitmiyorsunuz,Her yıl onbinlerce insan ya öldürülüyor yada sakat bırakılıyor.Sözde yardım kampanyası imiş yesinler yardımınızı.Kimbilir bu dalavera arasında kaç trilyon götürdünüz.
    Orijinali Göster...
    Aslında .... ilk defa katılacağım bir fikir beyan etti.

    Abi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Gundii' nin de dediği gibi burada milleti uyarıyorsun sonra kendin kurallarımıza muhalefet ediyorsun

    Mesajınızı editleyiniz ve bundan sonra kurallara uyunuz!
#06.06.2010 12:26 0 0 0
  • İsrail kadar öldürten Bülent YILDIRIM(İHH başkanı)suçlu değilmi.
    Neden doğu Türkistana gitmiyorsunuz

    tartişma olsun diye değil;sadece bir bilgilendirme olması açısından gerekli görüyorum..

    Cumartesi günü çağlayanda yapılan mitingde DOĞU TÜRKİSTAN bayraklarıda vardı..

    ikincisi...Doğu Türkistan dan gelen yetkili bir KARDEŞİMİZ bir konuşmada yaptı..

    İHH ya ve Bülent Yıldırıma ,DOĞU TÜRKİSTANA " IHH " tarafından yapılan yardımlar sebebiyle teşekkür etti..
#06.06.2010 21:18 0 0 0
  • Peygamber efendimiz diyorki """ Eğer bir müslüman kardeşinizi zina yaparken dahi görseniz gözleriniz kapatın ve yanlış gördüğünüzü düşünün""

    Yukardaki yazıda toplasanız 4-5 tane cümle çıkmaz Hocaefendiye ait. EEE şimdi koskoca bir röportaj bu kadar cümleden mi oluşuyor. Haberin kaynağı kim habertürk onu anlatmaya gerek yok zaten ne olduğu aşikar. Burdan hareketle hocaefendiyi suçlamak doğru değil ve kesinlikle yanlış

    @İLBEYİ ŞAMAN

    Kimse kusura bakmasın sende bakma böle ezbere hakaret vari konuşan birine ben bu saatten sonra abi demem. ne demek Fetoş hangi hakka binaen böle bi uslub kullanabiliosunuz.

    .İsrail yardımların kendi gümrüğünden geçerek gitmesini istemişti.
    2 aydır İHH nın israille görüşme yaptığını izin istediğini biliomusunuz ?? hem israile neden güvensinler ki üstelik israil gemileri tacize başladığı anda rotalarını mısıra çevirdiklerini biliomusun ??????????????????

    İHH başkanı şov yaparak o kadar insanın canına sebep oldu.

    Adam canını ortaya koydu sen şov yaptı diosun hadi buyrun sizde hazırlayın bie filo da şov yapın yürek işi bu klavyeden konuşmaya benzemez.

    Neden bir tane arap yoktu ölenlerin arasında.
    Aktivistler arasında 33 ülkeden insa vardı o gemide. 19 kişi şehit edildi 9 tanesi türktü ve 30 üstünde yaralı vardı.

    Neden doğu Türkistana gitmiyorsunuz,Her yıl onbinlerce insan ya öldürülüyor yada sakat bırakılıyor.Sözde yardım kampanyası imiş yesinler yardımınızı.Kimbilir bu dalavera arasında kaç trilyon götürdünüz.

    El insaf El insaf El insaf diyorum dicek söz bulamıyorum. Zerre kadar bilginiz yok İHH hakkında bari atıp tutmayın burda boş keseden. Gidin araştırıp öğreninin. Bilmemek ayıp değil BOŞ KESEDEN SALLAMAK AYIP AYIP AYIP.
#07.06.2010 10:54 0 0 0
  • Değerli kardeşim Keskinkılıç_68 Herşeyden önce bana abi deyip dememeniz sizin inisiyatifinizde olan bir şey.Sizin bana abi demeniz sizi küçültmez,abi dememenizde bana birşey kaybettirmez.
    Fethullah GÜLEN meselesine gelince:
    ABD başkanı dediki BOP bir hıristiyan projesidir.Gördükki BOP denen proje ırakta kadın erkek çocuk demeden öldürdü ve tecavüz ett.BOP denen proje Afganistanda müslümanların başına ateş topu olarak yağıyor.BOP denen proje bütün Ortadoğuda ve müslümanların yaşadığı her yerde Yahudinin Arz'ı mevud hayaline hizmet ediyor.Ve bizim başbakanımız ben BOP'un eş başkanıyım diyor.Fethullah GÜLEN'de bunları açık ve aleni bir şekilde destekliyor.Bu saydıklarımın içerisinde müslüman olanları işlaretle.Apo denen it inde sevenleri var ,şimdi Apo ya it dedim diye mesajımı editlemelimiyim kardeşim.Ben kelimelerimi kullanırken ince eler sık işlerim.Kimseye haketmediği sıfatı yakıştımam.Müslümana zarar veren babamda olsa tepesine inmeye çalışırım.Benim penceremden bakınca Refahyol hükümetinin yıkılışıda dahil günümüze kadar başımıza ne geldi ise tamamında Fethullah GÜLEN'in parmağı var gözüküyor.Çünkü o BOP destekçisi,Aynen Sayın başbakanımız gibi.
    LEVİS'in uyarısına gelince:
    İstemeyerekte olsa sadece sen istedin diye Mesajımdaki FETOŞ kelimesini değiştirdim.Düşüncem aynı.Bu devletin altını oyanlara aslında kullanacağım çok daha özel kelimeler var ama mademli kurallar izin vermiyor ,eyvallah kardeşim
#08.06.2010 21:12 0 0 0
  • Tayyip erdoğan BOP eşbakanı olduğunu zaten ehr yerde haykırıyor. Fakat ben hocaefendinin Tayyip Erdoğana alenen veya imalı olarak herhangi bir yazısında kitleleri AKP ye oy atmaya yönlendirdiğini görmedim. Ben uzuzn yıllardır cemaate gönül bağı olan birisiyim aynı zmana da milli görüşçüyüm. Şimdi bana bakarakta o zaman hocaefendi milli görüşçü mü oluyor ki benim gibi bir çok arkadaşımda mevcut.

    BOP u desteklemeye gelinfce aslında hocefendinin kendisini bir hoca olarka görenleri nelere yönlendirdiği aşikar. Ama dediğin gibi hangi pencereden baktığına bağlı.
#09.06.2010 12:01 0 0 0
  • Evet keskinkılıç_68 kardeşim kişinin hangi pencereden baktığı önemli.Mesela bir müslüman kesinlikle dinler çoğulunu kullanamaz.Kullanırsa sanki İslam dininden başka bir din varmış gibi algılanır ve o kelimeyi kullanan kişi veya kişiler İslam dininin hükümlerine göre şirke girer.Çünkü Allah cc "İnnellahü ye'muru bil islam"Ayeti kerimesi ile Allah indinde tek din islamdır diye emretmiştir.Şimdi birileri çıkıpta Dinler arası diyalok lardan bahsederse ve beşinden kalabalıkları sürüklerse kusura bakma kardeşim ama ben ona müslüman diyemem,çünkü Allaha şirk koşuyor.Milli görüş olayına gelirsek model olarak Türkiyede uygulanması gereken bir proğramdır.Ekonomiye bakış açısı olarak en iyi örnektir diyebilirim.Ama pensilvanyadaki misafir için ne şartla olursa olsun iyi niyet beslemediğimi tekrar ediyorum.İnşallah ben yanılıyorum,ama eğer yanılmıyorsam,o zaman O zatı muhteremin ardı sıra gidenler için tek söyleyeceğim Allah cc ıslah etsin,ne diyeyim.
#10.06.2010 00:03 0 0 0
  • Kullanırsa sanki İslam dininden başka bir din varmış gibi algılanır ve o kelimeyi kullanan kişi veya kişiler İslam dininin hükümlerine göre şirke girer.

    Şimdi burda bir hata var. Dinin burda anlamına bakalım.

    Din: Allah tarafından peygamberler aracılığı ile insanlara ulaştırılan ilahi bir kanundur. Dinin kurucusu Allah, muhatabı insanlardır.

    Demekki din Allah tarafınan gönderilmesi gerekiyor. O zaman hiristiyanlık Musevilikte bir din olmuyormu oluyor.

    Lakin SADECE İSLAM HAK DİN'dir. Dolayısı ile zaten kimse hiristiyanlık yada musevilik için hak din demiyor. Diğerleri batıl din dir. Şimdi o ayetin sadece meali burda sizin söylediklerinizi isbat etmez. Onun tefsirinide getirmeniz lazım. ayet neden inmiş nerde inmiş hangi olaydan sonra inmiş bunların hepsinin ayetin tefsiri ile alakası vardır.

    AL-İ iMRAN SÜRESİ 19. Ayet :Kisai kırâetinde feth ile öbür kırâetlerin hepsinde kesr ile okunur. "Enne" okunduğu takdirde bu cümle bir önceki cümleden bedel olmuş olur. Yani Allah Teâlâ, kendi birliğine şahitlik ettiği gibi, hak dinin İslâm dini olduğuna da şehadet eylemiştir, asıl şehadet edilen şey de budur. Kesre olarak "inneddine" okunduğu takdirde ise hükmü şahitliğin sonuca, onun arkasından gelen cümlesi de bu şehadetin gereği olan bir başka cümle olmuş olur. Çünkü İslâm dininin en temel ilkesi diye Allah'ın birliğine inanmak ve Allah katından gelen vahiy dinlerinin hepsini ikrar ve itiraf eylemektir. İslâmın diğer temelleri ve ayrıntı sayılan öbür kuralları da hep bu inanca bağlıdır.

    Allah katında değişmez ve sabit olan ve "meşhüdün bih" olan hakk, kendi adaletinin, gerçekliğinin ve birliğinin her türlü yanlıştan arınmış olarak ancak İslâm'da, buna bütün yönleriyle ve gerekleriyle şehadet ile Allah'dan gelenin cümlesini ikrar olduğundan hak dinin İslâm'dan başka birşey olmadığı da hakkalyakin, aynelyakin ve ilmelyakin olarak sabittir. Allah Teâlâ'nın kendisi için ilke edindiği, peygamber gönderdiği, evliyasını yönlendirdiği din ve sırat-ı müstakim budur. Nimet ve mükafatını ancak bununla verir, akıbette selamete ancak bununla çıkarır.

    ( yazdığınız Ayetin kısa bir tefsiri )http://www.kuranikerim.com/telmalili/imran.htm (elmalı hamdi yazır tefsiri okumak isteyen içi )

    Dolayısı ile ne diyor ALLAH KATINA HAK DİN İSLAMDIR.

    Evet pencere meselesine gelince rabbim herksin basiretini açısn kim doğru ise doğru hak yol hangisi ise hepimizi ona yöneltsin.
#10.06.2010 07:53 0 0 0
  • Hangi tevsiri getirirseniz getirin Çoğul eki kullanarak Dinler şeklkinde bir kelime kullanan kişiyi aklamaz.İncilde devratta zeburda hak kitaptı.Dikkat edin kitaptı diyorum.Çünkü tamamı kur'anı kerimde toplandı.Son Peygamberde Rusulullah(SAV)dır.Onun haricindeki bir kitaba bir peygambere biat etmek İslama aykırıdır.Hoş görü ile bakılması mümkün değildir.Bu gün dinler arası dialok ve hoş görü demek telafisi mümkün olmayan islam düşmanlığıdır,Arz'ı mevud denen Yahudi hayaline hizmettir.
#10.06.2010 21:27 0 0 0
  • Fethullah Gülen yardim yapilmasin dememis ayni zamanda yapilan bu yardima kötü de dememis...
    Bu sekilde sonunu hesaba katmadan yola cikan yardim diplomatik yollarla halledilip dünya kamuoyuna duyurulsaydi durumun bu kadar vahim olmayabilecegini ifade etmis..
    Resmen diplomatik yollarla anlasmaya varip yardimi ulastirma yerine resmen gözler karartilip ölüme gidilmistir ve Tc devleti zor durumda birakilmistir...
    Her ne olursa olsun Bu devletin resmi bir kurumu olan KIZILAY var..
    Bu durum karsisinda israil resmen korsanlik yapmistir..Bu durumda inkar edilemez ama sadece arama yapilacak uyarilarina neden kayitsiz kalinmis anlamadim..Bile bile atese atti yardim götüren sivil kurulus hem kendilerini hem ülkemizi...
    Birde gözardi edilmemesi gereken bir durumda sudur;Bu röportaj bir Amerikan gazetesi icin yapilmistir belki Türkceye cevirilisinde hatalar olabilir dolayisiyla yanlis anlasilmalara sebebiyet verebilir bazi cümleler..
    İsrail'in adinin orada otoriter diye gecmesi bence Realitedir..Hakli yada haksiz neticede o konumda olan israilden istisare edilip izin alinmaliydi diyor..Bizler insanlara yardim ulastiralim derken ne yazik ki insanimizi kaybediyoruz...
    Resmi olmayan bir sivil toplum örgütü resmen TC devletini israille savas esigine getirdi...
    Fethullah Gülenin aciklamasi dikkatli okundugunda cogu dediklerine bana göre mantiga uygun...
    Milletcek duygusal oldugumuz icin olayin boyutlarina farkli farkli bakabiliyoruz ne yazik ki...
    Unutulmamasi gereken bir durumda yillar yili israilin yaptiklari karisinda inleyen sivil insanlar aslinda en cok Hamasin etkisiyle can cekismekteler Hamasi ABD kurmustur..
    İsrailin tutumunu bile bile o insanları oraya gönderen bizler israilin tutumunu bile bile giden insanların ardından israile neden kızmaktayız?
    olacakları bilerek yanlısa bir sürü ekleyerek sonucada kızarak neyi amaclıyoruz kendimizle celisiyoruz bence...
#11.06.2010 02:56 0 0 0
  • .....
#11.06.2010 07:38 0 0 0
  • yukarıda söyledikleriniz ne aslında hocaefendiye olan tutumunuzun aşikar örneğidir. Hem kuran harici kitapları kabul ediosunuz ve hak olmadığı söylüyorsunuz. Hemde insanlar dinler dediğinde ve hak olan yalnız islam dinidir dediklerinde kabul etmiosunuz dinler diyemessiniz diyorsunuz. Sizin sölediğinizle bir farkı yok ama pencere dar olunca hepsini görmek zor tabi


    Olsun be güzel kardeşim,benim pencerem dar olsun.
#11.06.2010 14:35 0 0 0
  • Tabi karnimiz tok sirtimiz pek...
    Oturdugumuz yerden ahkam kesmek yapabildigimiz en güzel meziyet

    Sicagi sicagina olaylari yasiyan ve o ates cemberinin icinde olmadigimiz icin oturdugumuz yerden öyle güzel yorumlar döseyebiliriz ki...Niye körü körüne masum insanlari atese atalim ki...Peygamber Efendimiz bile yaptigi savaslarda taktik uygulamistir aklini kullanmistir niye aklimizi kullanmiyalim ki...
    Herseyin bir usulu adabi vardir....Yapilabilecek en mantikli iste az zararla karli cikmak...Ne yazik ki bazen duygular aklin önüne gecince isin icinden cikilmaz hallerde alabiliyor...
    Madem öylesine seviyoruz öylesine icin icin yaniyoruz o zaman haydi Filistine bakalim kac kisi bu medeni cesareti gösterip oraya gidebilecek....
    Onun icin sözlerde bir yere kadardir bir yerden sonra tikanir kalir...
    Evet bir kötülük karsisinda elinle müdahale edemiyorsan dilinle edeceksin dilinle edemiyorsan kalbinden bugz edeceksin....
    Bizler ne yazik ki oturdugumuz yerden anca yorumlarimiz kadar müdahale edebiliyoruz....
    En azindan kalbimizden bugz edebiliyoruz cok sükür bunun farkindaligiylada yasiyoruz ....
    Onun icin benim yorumlarimi alinti yapip hic düsüncelerimle alakasi olmayan sözleri benim adima sarfedemezsiniz....
    Herkes kendi adina konussun...Ve herkes kendisinin avukatligini yapsin...
    Cok sükür hepimizde ayni klavye ayni harfler ve Allahin bahsettigi akil mevcut...
    Bir seyin hesabi sorulacaksa burdan yorum yapanlarin yorumlarina yazarak degil İsrail denilen ezik zavalli acinasi olanlarin karsina dikilip gidin ondan sorun...
    Kusura bakmayin ama o aciyi ve öfkeyi bir tek siz yasamiyorsunuz...
    Insan olan, vicdan tasiyan ve kendinde insanlik sifatlarini gören herkes emin ol ayni düsünceleri yine hepimizde var olan ayni yüreklerden ayni hisler vicdanlarin ölcüsünce gecmektedir bencil olmayin...O ölmeyi göze alan insanlar ne yazik ki biz degiliz onun icinde kendi adimiza ve cesaret sinirlarimiz ölcüsünce konusalim...
    Sonra bu tarz cümlelerinizle simdi cok mu merakliyiz masumlarin katledilmesine... Lütfen yorumunuza dikkat edin ve itham etmeyin...
    Ne yazik ki dünya sadece sizin düsünceleriniz etrafinda dönmüyor..Sizin gibi düsünenlerin varliginida gözardi etmeyin...Bunlari sarfetmeniz icin önce insani kalbini acip bakmaniz gerekir ne yazik ki bu olamiyacagi icin suizan yapmakta en büyük yanlistir..
    Benim düsüncelerimde beni baglar kimseyide ilgilendirmez.Herkes kendi adina konussun..

#11.06.2010 23:05 0 0 0
  • olayın üzücü tarafı öldürülen biz oldugumuz halde.. yine biz birbirimizi yiyoruz.. bi taraf provakatorlukle itham edilirken diger taraf..israili.. korumakla suçlanıyor.. halbuki olay çok farklı.. kardeşim vatandaşlarımız.. uluslararası sularda canice.. oldürülmedimi.. gemıye korsanlar gbi saldırmadılarmı.. bunu kimse meşrulaştıramaz.. şahsen hükümetin tavrını yeterlı bulmadım..ve şu anda konustgmz mesele o gemıdekiler.. provakatormuydu.. teröristmiydi... neden olduruleceklerını bile bile gitmisler.. ? bende bunu sorma geregı duyarım.. bu olaydan once. bu yardım işini takip edipte yahu bunlar silahlı saldırıya ugrayabılır..onlem alınsın dien tek bir sivil kurulus..gazete köşe yazarı varmıydı.. ? yok kardeşim.. bu işin boyle olacagını kımse tahmin dahı etmedi.. en fazla adamları yaka paça yakalarlar sanmadıkmı hepimiz.. ? paso teori üretiyoruz.. halbuki ortada.. bu ulkenın 9 vatandası olduruldu kalleş bir baskınla.. hükümet muhalafet bunu bile oya cevirmeye.. calısıyor bunun uzerinden siyaset yapıyorlar... israilinde oldurdukleri yanına kar kalıor vesselam..
#11.06.2010 23:31 0 0 0
  • İşin garip tarafı ne biliyormusunuz arkadaşlar,ABD Dediki hamas bir terör örgütüdür,Bizim başbakanımızda dediki hayır Hamas bir terör örgütü değildir.Başbakanımızın sahip çıkması hamasın zoruna gitmiş olacakki Hamas Türkiyenin yardımlarını ve arabuluculuğunu kabul etmedi.Mısırdan başkasının arabuluculuğunu kabul etmiyoruz diye açıklama yaptılar.Mısır Yönetiminin yahudi yanlısı olduğunu biliyoruz sanırım.Öyle olmasaydı İsrail ablukasına yardım etmek amacı ile kapılarını filistinlilere yıllarca kapatmazdılar.Sanırım Orta doğuda ateş sönmesin diye birileri danışıklı dövüş yapıyor.
#11.06.2010 23:35 0 0 0