Terörist kime denir

Son güncelleme: 19.06.2010 18:41
  • noimage
    Roni Margulies
    Terörist kime denir

    Gemiler basılır, insanlar öldürülürken, propaganda topları yaylım ateşe başlarken, insan bazen ağaçların arasında kayboluyor, ormanın bütününü göremez oluyor.
    Şöyle yüksekçe bir tepeye çıkıp şu ormana bir bakalım, hatırlayalım.
    Sorun, İsrail'in bir gemiyi basmasıyla ortaya çıkmadı.
    Sorun, vicdan sahibi kişilerin Gazze'ye yardım götürmeye çalışmasıyla ortaya çıkmadı.
    Hatta sorun İsrail'in Gazze'ye abluka uygulamasıyla da ortaya çıkmadı.
    Sorunun temel nedeni, 1948 yılında İsrail'in sadece Yahudileri barındıran ve yerli halkı zor kullanarak dışlayan bir devlet olarak kurulmuş olması. Böyle kurulan bir devlet, varlığını ancak toprağını kaybetmek istemeyen yerli halka karşı durmadan savaşarak sürdürebilir.
    Filistin topraklarında 62 yıldır sürmekte olan savaş ve ölümlerin temel nedeni bu. Savaş ve saldırıların nerede, nasıl, kaç kez, hangi koşullarda ve hangi bahaneyle yapıldığı ayrıntıdır.
    Temel neden, haksız, adaletsiz, hukuksuz, yerli halkı dışlayan bir devletin kurulmuş olmasıdır.
    Gerisi ayrıntıdır, bahanedir. Önce bunu unutmayalım.
    Bahaneler çok çeşitli.
    Bahaneler sonsuz.
    Son dönemin en sevilen bahanesi, Hamas.
    Bahane şöyle: "Hamas, İsrail'e intihar bombacıları gönderen terörist bir örgüt. Zavallı İsrail ne yapsın! Gözünü kan bürümüş Müslüman teröristlere karşı kendini korumak zorunda elbet!"
    Filistinlilerin düzenli ordusu, hava kuvvetleri yok. Başvurabilecekleri yasal bir merci yok. Dünyanın tüm devletleri aslen İsrail'i destekliyor. Zaman zaman BM Filistinlileri haklı bulup İsrail'i biraz azarlayacak olsa, Amerika bunu engelliyor. Filistin halkı birinci İntifada ile İsrail'i Oslo Barış Görüşmeleri'ne zorladığından bu yana, daha çok Filistinli katledildi, Filistin topraklarındadaha çok Yahudi yerleşimi inşa edildi, Filistinliler daha çok ezildi.
    Canlı bombalar çaresizlikten kaynaklandı. Canlı bombaları, 62 yıllık baskı, kamp hayatının sefaleti, barış umutlarının İsrail tarafından tekrar tekrar boşa çıkarılması doğurdu.
    Artık yapacak başka hiçbir şeyi kalmayanlar patlattı bombaları.
    Terörizm, insanları bu duruma düşürmenin adıdır. Özgürlük için çaresizce mücadele etmenin değil.
    Kaldı ki, Hamas'ın ortaya çıkışı Filistinlilerin ansızın Müslümanlaşması veya teröristleşmesi sonucu olmadı. Hamas, İsrail terörünün sonucu.
    İsrail Gazze Şeridi'nden 2005'te çekildi. Tüm dünya Başbakan Şaron'un bu adımını "tarihsel bir uzlaşma", "barış için bir dönüm noktası" olarak yorumladı.
    Bir kez daha gösterilmiş oldu ki, İsrail devleti barıştan yanadır, dolayısıyla savaşın ve şiddetin sorumlusu Filistinlilerdir!
    Gösterilmeyen konuların bazıları ise şöyleydi:
    » İsraillilerin Gazze'de yaşamasının artık illegal olduğu söyleniyordu haberlerde. İsraillilerin Gazze'de yaşaması, tüm uluslararası yasalar ve bir dizi BM kararı uyarınca, 43 yıldır illegal.
    » Gazze'den çıkan İsrailli yerleşimcilerin hepsine İsrail'in başka yerlerinde (Batı Şeria'daki diğer illegal yerleşim bölgeleri dâhil) yer verildi, her aileye 140 bin dolar ile 400 bin dolar arasında tazminat ödendi.
    » Gazze'de 2000 ile 2005 arasında 23 bin Filistinlinin evi İsrail ordusu tarafından imha edildi. Tazminat ödenmedi, kimse ilgi göstermedi.
    » Gazze'de toplam nüfusun yüzde 1'ini oluşturan İsrailli yerleşimciler toplam toprakların dörtte birini işgal ediyordu.
    » İsrail'in Gazze'den çekilmesi tiyatrodan ibaretti. Çekilmiş filan değildi. Bölgenin tüm kara, hava ve deniz sınırları İsrail'in denetimi altında kaldı. Bölgenin tümü, 1,4 milyon Filistinli için dev bir açıkhava cezaevi haline geldi. İsrail ordusu bölgenin dışına çıktı, ama Gazze Şeridi çepeçevre elektrikli ve beton duvarlarla, dikenli telle, gözcü kuleleri ve silahlı muhafızlarla çevrili kaldı.
    Ve Gazze halkı, bu koşullarda teslimiyeti reddeden, direnişi temsil eden Hamas'ı hükümet olarak seçti.
    İsteyen Gazze halkının yanlış yaptığını düşünsün, isteyen Hamas'a "terörist" desin, isteyen insanî yardım götürenleri eleştirsin.
    Özgürlük mücadelelerinin önünde ne salak propagandistler, ne de koca koca ordular durabilmiştir bugüne kadar.
#05.06.2010 23:57 0 0 0
  • Birkere yazı genel olarak doğru olmasına rağmen bazı mim noktalarda sanki biraz ajitasyon yapıyor gibi.Bir kere Hamas terör örgütüdür ve İsrail tarafından El Fetif'e karşı kurulmuştur.Hamasın amacı Filistin hakının huzurunu sağlamak değildir.Sadece Ortadoğuna kan ve göz yaşının dinmemesi ve İsrailin gazzeye baskılarını haklı çıkartacak eylemler yapmak.Hamas bir ordu değildir.Hamas halkını silah zoru ile sindirmiş ve emirleri Mısır aracılığı ile İsrailden alan kendi halkı üzeerinde baskıcı bir terör örgütüdür.Sayın başbakanımız arabuluculuk için gönüllü olduğunu beyan etmesine rağmen hamas bunu kabul etmedi ve Mısırdan başkasını tanımam dedi.Bu nedemek oluyor,benim halıkımın aç ve sefil kalması sizi ilgilendirmez ben zaten bunun için varım demek istedi.Bu gün ülkemizde aynı senaryo uygulanmaktadır.PKK neden vardır,PKK acaba Kürt halkınımı temsil ediyor.PKK varlığını sürdürebilmesi için neler yapıyor ve kimler tarafından yaptırılıyor.PKK nin varlığı kimlere çıkar sağlıyor.Aynen Hamas gibi birilerinin güdümünde ve sürekli kendi halkına baskı uyguluyor.
#13.06.2010 01:28 0 0 0
  • İsteyen Gazze halkının yanlış yaptığını düşünsün, isteyen Hamas'a "terörist" desin, isteyen insanî yardım götürenleri eleştirsin.
    Özgürlük mücadelelerinin önünde ne salak propagandistler, ne de koca koca ordular durabilmiştir bugüne kadar.

#15.06.2010 21:46 0 0 0
  • Gazze halkının yanlışı olmaz,adamlara göz açtırmıyorlarki yanlış yapsınlar.Bir taraftan İsrail,içeriden hamasın silahlıelemanları baskı kuruyor.
    Hamasa gelince Evet Hamas bir terör örgütüdür ,gerilimden beslenen ,ağa babalarından aldığı emirler doğrultusunda kendi insanlarına bile zulüm etmekten çekinmeyen terör örgütüdür.EL FETİH bu nedenle hamastasn ayrılıp EL FETİH ismini almıştır.Bu gün EL FETİH Afganistanda ABD askerlerine kök söktürüyor.
#15.06.2010 23:46 0 0 0
  • pkk ile haması nasıl birarada anıyoruz?
    hamas'da tıpkı pkk gibi bir terör örgütü öylemi?

    Bir yanda evleri dozerler ile yıkılan yurtlarından çıkarılan insanlar..Üzerlerine dünyanın en gelişmiş silahları ve bombaları yağdırılan ,çoluk çocuk demeden Katledilen insanlar..
    Açlığa ve çaresizliğe Mahkum edilen insanlar.

    Diğer yanda ,nezaman bir çözüm için fırsat yakalansa;hemen o girişimi baltalamak için elinden geleni ardına koymayan ;kendi insanlarını bile acımadan katleden pkk..
    doğu yada güneydoğuda üzerlerine misket bombası yağdırılan kaç köy var?
    Kaç köy abluka altında açlığa mahkum edilmiş halihazırda..

    Bana kimse çıkıpta " ama falanca tarihlerde şöyle şöyle işler, zulümler vardı " demesin.
    o tarihlerde o zulümler bu memeleketin heryerinde herkese vardı..


    ha birde şu var..
    Orta asya taraflarına doğru bir yol arayanlar ; oralara giderken amman ha çeçenistan taraflarından yol aramasınlar kendilerine..

    oradada halkını rusların namlusuna uzatan ;Teröristlerin ŞAHI(!) şeyh ŞAMİL'in torunları var..
#16.06.2010 08:02 0 0 0
  • Terör ve terörist sürekli karsimiza cikan kelimeler hele ki bugünlerde...
    Farkli amaclar ugruna farkli yollarda ilerleyenler birbirlerine teröristlikle sucluyorlar. Bazen ülke yönetimi kendilerine karsi gelenleri bazen de bu yönetime karsı mücadele veren akımlar yönetimdekileri teröristlikle sucluyor..
    Ve en önemlisi dünyayi kendi arzularina ve menfaatine göre sekillendirmek isteyen ve tüm dünyaya hükmetmek isteyen ABD beliriveriyor...Terörü Destekleyen Ülkeler Listesi listesi hazirliyor ve bu hazirladigi kara listesini kendisine meydan okumak isteyen ülkelere karsi koz olarak kullaniyor... O kadar zalim ki bununlada yetinmiyor ambargolar uygulayarak ülke ekonomisine baski yapip sindirmeye calisiyor...Bunu basariyor da...En yakin örnegi bize Irak...
    Bu bilindik yollarla da tüm dünyayi kendisine köle etmeyi amacliyor..
    Sözün özü Terör en cok ABD gibi sömürgecilerin isine yariyor..Hamasa gelince ABD Destekli oldugunu düsünüyorum canli bombalar vs Bu kanli hengamenin ortasinda bu durumu firsat bilen israilin sözde hamasi yok etmek örtüsü altinda cocuk yasli genc demeden masum sivilleri katletmesi olayi yani etnik temizlik...
    Dikkatli olmak gerekiyor zeminler cok güzel olusturuluyor..Haberlerde izlemisizdir neymis yok bu mahallede Hamasa ait militanlar var bunlar hedef alinirken neden arada diger masum filistinlileride arada kaynatiyorlar ...Resmen insan kiyimi...Artik herseyden süphe eder oldum...
    Bildigim tek gercek var terör diye adlandirilanlarin geneli ABD Destekli ülkeleri icten parcalamak gücsüz hale getirmek icin iyi bir koz...Ama ne yazik ki bunlari anlayamiyacak kadar da körlesenler var..

    Örnek verecek olursak Cecen Rus direnisi;

    Rusya halkina göre Cecenistan insaninin mücadelesi bir terördür... Fakat bizlere göremüslümanlara göre ise anli sanli bir direnistir...
    Yani,
    Birinin gözünde terörist diye nitelendirilen bir digerinin gözünde Kahraman olabilir
    Bunu ayirt etmek gerekir...Buda benim düsüncem..
#16.06.2010 09:07 0 0 0
  • eğerki verdiği mücadele ile halkının ölümüne sebep olması; onun dış destekli bir örgüt olması için yeterli bir sebep ise dünya üzerindeki bütün mücadeleler birer terörist harekettir..
    Çeçen direnişide bu şekilde sonlanmıştır.

    halbuki ben;hak ve hukuku ayaklar altına alan her türlü fiil terördür diye düşünüyordum.

    Önünüzde sıra bekleyen bir insanın hakkını gaspedip bir şekilde onun hakkını sırasını almanız bile bir bakıma terördür

    bunu zaman zaman tek bir kişi, bazen küçük guruplar, zaman zamanda koca devletler uygulayabilmekte.
    bazende hepsi birlikte hareket ederek çıkarları doğrultusunda teröre ortak olabilmektedir.
    bütün mesele HAK VE HUKUKUN üstün tutulması yada tutulmamasıdır..

    hamasın adına füze dediği ve su borularından imal ettiği roketler(!) sebebi ile benim bildiğim yaşlı bir kadın kalp krizi geçirip ölmüştü.

    filistin halkının orada hangi zorluklar içinde ne tür bir hayat yaşadıklarını tahmin etmemiz zor,ama bu tepkilerini bile onlara çok görmek doğru değil

    ortada bir perişanlığın fotografı var ..
#16.06.2010 11:46 0 0 0
  • Bakınız hala Hamas için verdiği mücadeleden bahsediyorsunuz.Kardeşim EL FETİH Hamastan neden ayrıldı bunu bir sorgulayın.Filistin halkının çektiği ızdırabı gördüğü zulümü kimsenin yok saydığı yok.Şeyh ŞAMİL 'e gelince ,Lütfen tarihe iz düşmüş değerleri bu günkü çapulcularla aynı kefeye koymayalım.Evet Hamasta Pkk gibi dış desteklidir ve aynı kaynaktan beslenmektedirler.Hamas öyle diye Filistin halkıda öyuledir anlamı çıkmaz.Orada ezilen bir halk var ırkı dini dili ne olursa olsun.FKÖ adı altında 35 sene filistin halkının çıkarlarını İsraile peşkei çeken Yaser ARAFAT cehennemin dibine(İnşallah)gittikten sonra rant kavgası Hizbullah ve Hamas arasında başladı tabiki Hamas ABD ve İsrail tarafından desteklendiği için yönetimi ele geçirdi.EL FETİH gerçekleri gördüğü için Hamastan ayrılıp yoluna Müslüman kardeşler ile birlikte devam etti.
#17.06.2010 12:15 0 0 0
  • hamas'a kimlerin terörist dediğine önce bir bak..
    belki saflar o zaman daha belirgin şekilde ortaya çıkar..

    Hamas'a terörist diyenlerin kimler olduğunu bizlerle paylaşmanı bekliyorum..
    ondan sonra abd ve israil ile birlikte o halkı ezenlerin , ortaklarının" SÖZCÜLERİNİN "kimler olduğunu daha iyi anlayabiliriz..

    Hamasa "terörist" diyenler kimler?
#17.06.2010 14:48 0 0 0
  • Başkalarının kime ne dediğine değilde ben bakınca ne görüyorum,ona bakarım.Yaser ARAFAT ölmüştür ve FKÖ dağılmıştır,yerine Hamas kalmıştır.Yani İsrailin taşeronu görevini Hamas devr almıştır
#19.06.2010 09:24 0 0 0
  • Başkalarının kime ne dediğine değilde ben bakınca ne görüyorum,ona bakarım.
    nerden baktığına bağlı..siyonistlerin yanından bakınca ister istemez terörist olarak hamas görünüyor..
    seninle birlikte hamasa kimlerin terörist dediğini bi yazsana.

    yoksa benmi yazayım
#19.06.2010 18:41 0 0 0