kaşarlı biftek

Son güncelleme: 03.07.2006 12:24
  • noimage

    malzemeler1 kg biftek
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 adet patates, haşlanmış ve ezilmiş
    1,5-2 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    150gr dil peyniri
    Hazırlanması:
    Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın. (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
    Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.
    Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin. Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin. (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın.
    200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.)
    Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.
#07.03.2006 22:40 0 0 0
  • ellerine sağlık SU-PERISI
#10.03.2006 22:34 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.06.2006 00:18 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 12:24 0 0 0