malzemeler:

1 su bardağı maydanoz
1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
2 limon kabuğu, çok ince jülyen doğranmış
1/2 paket antep fıstığı, hafif kavrulmuş
tuz
1 paket tagliatelle
karabiber
1 limon (arzuya göre)
hazırlanması:

maydanozları kıyıp geniş bir kaba koyun. zeytinyağını, limon kabuklarını ve fıstıkları ilave edip karıştırın. tuzunu ekleyip üzerini kapatın. oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.
tagliatelle makarnayı haşlayın. haşlama suyundan 1 bardak ayırıp kalanını süzün. soğuk sudan geçirmeden ayırdığınız su ve fıstıklı& limonlu sos ile karıştırın.
servis tabağına alıp az limon suyu döküp karabiber serpin. (üzerine dökülen limon suyu ve karabiber bu tarifteki önemli bir ayrıntı. tabağa alırken genelde fıstıklar kabın dibinde kalıyor. bir kaşık yardımıyla onları tabaklara paylaştırabilirsiniz.)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 327
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 03.06.2006 01:14
Ellerine Saglik
by_ufuk Tarih: 10.03.2006 23:34
[COLOR=burlywood]deneyelim ve görelim sağol,ellerine sağlık