Kilin Faydaları

Son güncelleme: 14.06.2010 22:29
  • Kilin Faydaları Nelerdir - Kilin Yararları Nelerdir - Kilin Yararları Hakkında - Kil



    Kilin pek çok faydası var. Hem cilt hem de saç güzelliği için kullanılan kil; saça canlılık verir, cildi güzelleştirir. Aynı zamanda yaralara da iyi gelir. Bu özellikleri barındırması, kilin neden bu kadar tercih edildiğinin cevabı olabilir.

    Kilin içinde bulunan maddeler, cilde ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Kadınlar güzelleşmek için kili kullanır. Aynı zamanda temizlik malzemesi olarak da kullanılır. Kilin sivilceleri iyileştirici, kepeği önleyici ve saça canlılık verici özellikleri vardır.
    Aynı zamanda cilt hastalıkları için de kullanılmaktadır. Kil pişik, selülit ve ciltteki çeşitli yaralar için de kullanılır.

    Işıltılı bir cilt ise istediğimiz, kil masajından daha yararlı hiçbir şey olamaz. Bunun için yapmamız gereken şey; temizlenmiş cilde haftada iki kez kil uygulamaktır. Gözeneklerde biriken tozu ve yağı bu şekilde temizlemek mümkündür.

    Kil, piyasaya yeni çıkan pek çok kozmetik üründe kullanılıyor. Kil çok ucuza bulunabilen bir maddedir. Doğadan elde edilen kilin demir asidi, silisyum, alüminyum, magnezyum gibi insan vücuduna faydalı maddeler ve mineraller içerdiği biliniyor.

    Kil Maskesi:

    3 çorba kaşığı kilin üzerine 3- 4 damla zeytin yağı ve 3 çorba kaşığı sıcak su koyarak iyice karıştırınız. Hazırladığınız karışımı göz kenarlarına ve dudaklarınıza bulaşmayacak şekilde yüzünüze sürünüz. Zeytinyağı çamurun kurumasını geciktirir. Tabi cildinizin durumuna göre hazırladığınız karışım hızlı bir şekilde de kuruyabilir. Sürme işlemi bittikten sonra, cildinizin gerginleşme durumuna göre 10 dakika kadar maske yüzünüzde kalsın. Sonra bir limonu, yüzünüzü temizleyeceğiniz ılık suya sıkıp karıştırın. Ardından limonlu suyla yüzünüzü temizleyip bol duru suyla yıkayınız. Bu maske özellikle sivilceli ve siyah noktalı ciltler için çok uygundur. Bu maske en az haftada bir yapılmalıdır.

    *Beyaz kil, emici gücü ile meşhurdur. Ciltteki pürüzleri temizler. Bunun yanında, yağ molekülü olan sebumun üretimini azaltarak, cilde yeniden ışıltı kazandırır.

    *Mavi kil, dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlar.

    *Yeşil kil, yağlı ciltlere iyi gelir.

    *Sarı kil, yüzün katmanlı bölgeleri için mükemmel bir çözüm.

    *Pembe kil, hassas ciltler için birebir.

    *Kırmızı kil, kan dolaşımı üzerinde etki yaratır.


    Kil minerallerinin adsorblama (yüzeyde tutma) hususiyeti
    Kil minerallerinin yüzeyleri negatif, kenar ve köşeleriyse Pozitif Elektrikle yüklüdür. Böylece, kil minerallerine zıt elektrik yükleri çektirilerek, Bitki besin Elementleri olan katyon ve anyonların kil yüzeylerinde ve kenarlarında tutulması sağlanır. Bitkiler için gerekli olan kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg), potasyum (K), amonyum (NH4), demir (Fe), çinko (Zn) gibi Elementler kil mineralleri yardımıyla Toprakta tutularak, bunların bitki köklerinin yararlanabileceği derinlikte kalması sağlanır.

    Kil mineralleri, toprağın fiziki, kimyevi ve biyolojik faaliyetleri açısından da son derece önemlidir. Killere bahşedilen büyük özgül yüzey (birim hacimdeki yüzey alanı) sebebiyle, toprakta büyük bir adhezyon ve kohezyon kuvveti oluşur. Böylece, bitkiler için hayati öneme sahip olan Suyun toprakta tutulması sağlanır. Bunların yanında, killere verilen çekim kuvvetiyle kum ve toz tanecikleri, mıknatıs gibi çekilerek birbirine yapıştırılır. Böylece, kum ve toz oranı yüksek olan Toprakların iyi olmayan fiziki özellikleri düzeltilmiş olur. Mesela kil, kumlu Topraklara karıştırılırsa bunların aşırı geçirgenlikleri önlenmiş olur; toz oranı yüksek olan topraklara karıştırılırsa onların gözenekliliği ve havalanma şartları düzeltilmiş olur.

    Kil minerallerinin kullanıldığı yerler
    Kil mineralleri (kaolinit, montmorillonit vb.) endüstride birçok alanda kullanılmaktadır. Misal olarak, kaolinler; Kağıt dolgu ve kaplamada, tuğla, seramik, çimento, plastiklerde, boya ve çözücülerde; montmorillonit kil mineralleri ise, deterjan, seramik, Kağıt, kozmetik ve boya sanayii gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

    Dünyada çok sınırlı miktarda bulunan kalsiyum montmorillonit kili 1800'lü yıllardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bu kilden, Sağlık açısından hayvanların da yiyerek veya içinde yuvarlanarak faydalandığı tespit edilmiştir. Yüzeye çekme ve emme (adsorb ve absorb) özellikleri sebebiyle, vücudu toksik Maddelerden arındırma özelliği bahşedilen bu kil, Canlı çamur olarak adlandırılmıştır. Bu killerin uzun süre Sıcak su Basıncına marûz kalması, kristalize olmalarına ve Negatif elektrikle yüklenmelerine sebep olur

    Kristalleşen kil çok küçük parçacıklara ayrılır ve bu da kilin vücutta kolayca emilmesini sağlar. Negatif yükler sayesinde ise kil, pozitif yüklü toksik maddeleri cilt yüzeyine çeker ve daha sonra bunları emerek vücuttan uzaklaştırma vazifesini yerine getirir. Kalsiyum montmorillonit kilinin zehirden arındırma özelliği dışında; ağrı, açık yara, kolit (kalın bağırsak iltihabı), ishal, Hemoroit, ülser, bağırsak problemleri, sivilce, Kansızlık ve daha birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

    Kil-polimer nanokompozit malzemeler, havacılık ve uzay araçlarının parçaları için kullanılan fiber bazlı kompozitlerde kalıp malzemesi olarak düşünülmektedir. Sebebi ise, uçak ve uzay araçlarının parçalarının, diğer kalite özellikleri yanında çok güçlü ve aynı zamanda hafif olması gerekliliğidir. Nanokompozit malzemeler aynı zamanda, ısıya karşı dayanıklılığının yüksek oluşu sebebiyle Elektronik ev aletlerinde de kullanılmaktadır.
#14.06.2010 22:29 0 0 0