gelin makyajı

Son güncelleme: 02.12.2009 10:06
  • Gelin Makyajları - Profesyonel gelin Makyajı - Gelin Makyaji nasıl olmalı - Evlilik Hazırlığı

    "Gelin makyajı"

    Bir profesyonele bile yaptırıyor olsanız, hayatınızın bu en önemli gününde güzel görünmek için, makyajınıza dikkat etmekte fayda var.


    Damat hazır, gelinlikle çiçekler de. Her şey mükemmel. Mükemmel bir fotoğraf içinse geriye sadece yüzünüz kalıyor. Tabii günlük uyguladığınız makyajı, hayatınızın bu en önemli gününde uygulayamayacağınıza göre, bu işi bir profesyonele bırakmakta, ya da kendiniz ilgilenecekseniz önerilerimize kulak vermenizde fayda var.

    Yüzünüz için:
    Nemlendiricili makyaj ürünleri, ya da renk veren bir nemlendirici kullanarak cildinizin taze görünmesini, kuru olmamasını sağlayın. Sarı alt tonlu fondötenler, flaşlı fotoğraf çekimlerinde en iyi görüntüyü verirler.

    Simli, pırıltılı makyaj ışığı yansıtacağından hayli nahoş görüntülere sebep olabilir.

    Kılları doğal malzemeden yapılmış bir fırça kullanarak, pudrayı, güneşin yüzünüzde doğal olarak vuracağı alanlara sürün: Yani alın, yanaklar ve burun kemiğine. Eğer gerekiyorsa, boyun ve göğsünüzü de hafifçe pudralayabilirsiniz. Tabii bunu gelinliği giymeden yapmalısınız.

    Nikahtan önce fazla güneşlenmeyin. Güneş yanıkları, deri soyulması ve mayo izleri planlarınızı sabote edebilir.

    Makyaj yapmadan önce jel şeklindeki fondötenden uygulayıp, yarı saydam bir pudradan da hafifçe sürün. Bu, yüzde oluşacak, istenmeyen parlamaları önler.

    Çok fazla pudra kullanmak cildinizin tebeşir tozuna bulanmış gibi görünmesine neden olur. Bu da, düğün fotoğraflarında cansız, ruh gibi çıkmanıza sebep olabilir.
    Gözleriniz için:

    Renkli bir kaş pudrası, ya da jeli kullanın. Seçtiğiniz renk, doğal renginizden bir ton daha daha koyu olsun. Eğer kaşlarınız seyrekse, açık renk, doğal tonlarda bir kaş kalemiyle boşlukları doldurduktan sonra, kaş pudrası ve fırçası yardımıyla kaşınızın üzerinden bir kez daha geçin. Kaş pudrasını azar azar noktalar halinde sürerseniz, daha doğal bir etki yaratır.

    Kaşlarınızı belirgin hale getirmek için koyu gölgeler yapmayın, koyu kalemler kullanmayın. Bu, hoş görünmenizi sağlamaktan çok sert bir görüntü yaratır.

    Gözlerinize ışıltı ve kontur kazandırmak için doğal tonları kullanın. Göz kalemine gelince, klasikten vazgeçmeyin; siyah, mavi ya da kahverengi kullanmak uygun olacaktır.

    Göz makyajınızda "trendy" olmaya fazla özenmeyin. Bugün simli göz kalemi iyi bir fikir gibi görünebilir ama yıllar sonra düğün fotoğraflarınıza dönüp baktığınızda fotoğrafları yakmayı tercih etmeyeceğinizi kimse garantileyemez.

    Kirpikleriniz için, önce bir kirpik kıvırıcıyla kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra, 2 kat uzun gösteren rimel sürün. İkinci katı uygulamadan önce ilk katın kurumasına özen gösterin. Su geçirmeyen rimeller her zaman iyi bir seçenektir. Daha uzun süre gözünüzde kalırlar ve mutluluk göz yaşları döktüğünüzde de sizi utandırmazlar.

    İki kat rimel sürme işini abartıp birkaç kata çıkarmayın. Rimel parçaları kalmış ve birbirlerine yapışıp, öbek öbek ayrılmış kirpikler, damat gözlerinizin içine baktığında sahip olmayı en son arzu edeceğiniz şeydir.
    Dudak ve yanaklarınız için:

    Pembemsi şeftali, ya da gül rengi tonlarında kullanacağınız allık iyi görünecektir. Bunu uygularken, elmacık kemikleri üzerine boyayı sürmeye ve fazlasını da saçlara doğru yaymaya çalışın. Cildiniz yağlıysa, toz allık en iyi seçenektir. Ancak cildiniz eğer kuru gibiyse, o zaman krem allıkları tercih edin.

    Allıksız fotoğraf çektirmek, fotoğraflarda beyaz çıkmanıza sebep olabilir.

    Dudaklarınızı boyarken, önce dudak fırçasıyla dudak boyasını sürün, daha sonra da dudak kalemini kullanarak tamamlayıcı rengi verin. Doğal dudak çizginiz dışına taşmamaya özen gösterin. Dudak boyası sürüldükten sonra dudakları belirlemek hem daha kolaydır, hem de daha yumuşak ve doğal bir görüntü elde edilir.

    Dudaklarınızı belirlemek için rujunuzdan daha koyu renkte bir dudak kalemi kullanmayın. Bu, tek kelimeyle berbat bir görüntü verir.

    Dudak boyanızı, sıcak renkte ve çok aşırı parlak olmayan bir tonda seçin. Gül rengi, pembe ve kırmızı tonları fotoğraflarda hoş görünür, gelinliğin beyazına taze bir hava katar.

    Çok nötr, ya da soğuk tonlarda bir ruj sürmeyin. Bu renkler, yorgun ve solgun görünmenize sebep olur.
#10.03.2006 15:36 0 0 0
  • tesekkürler inci kiz
#10.03.2006 20:53 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım,yeni evlenecek genç kızlar dikkat etmeli
#11.03.2006 21:33 0 0 0
  • evet dikkat etmeli bnce bazilari çok çirkin yapiyor bazi kuaförler
#30.11.2009 14:20 0 0 0
  • bilgiler için teşekkürler
#02.12.2009 00:05 0 0 0
  • Paylasim icin tskler
#02.12.2009 10:06 0 0 0