KABLO YERİNE İNSAN VÜCUDU....jAPONLAR YAPMIŞ

Son güncelleme: 18.03.2006 08:26
  • DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI İLE PC ARASINDAKİ BAĞLANTI İÇİN PARMAK!!
    Kablonun yerini insan vücudu alıyor!!!
    Japonyada geliştirilen bir teknoloji, insan vücudunun kişisel geniş bant veri ağı gibi kullanılmasını mümkün kılacak.

    noimage



    NTT firmasının geliştirdiği ve RedTacton adı verilen teknolojiyle bir cep telefonu veya MP3 çalar kablosuz kulaklığa ya da dijital fotoğraf makinası PCye ve yazıcıya insan vücudu aracılığıyla bağlanabilecek.

    DERİ ÜZERİNDEN İLETİŞİM:

    NTTnin sistemi, insan derisi üzerinden bir hızlı geniş bant bağlantıya eşdeğer olan 2Mbps hızında veri aktarımı sağlayarak, vücudun veri aktarımında hızlı bir aracı olarak kullanılmasına olanak veriyor. IBM ve Microsoft tarafından da daha önce geliştirilen teknolojiye karşılık, deriyle doğrudan temas gerektiren vericiye ihtiyaç duymayan RedTacton, cihazlara yerleştirilerek ya da cepte veya çantada taşınarak, vücuda 20 cm uzaklıktan veri transferini olanaklı kılıyor. Yeni teknolojide, insan vücudunda doğal olarak ortaya çıkan anlık elektrik alanından veri iletiminde faydalanan ve MP3 çalar gibi bir cihaza takılan bir verici, insan vücudundaki bu alanı bir geniş bant bağlantı gibi kullanıyor. Böylece RedTacton sistemine uyumlu cihazlar kullanarak, bir MP3çaları vücudumuzu bir geniş bant ağ gibi kullanarak kablosuz kulaklıkla dinlemek, dijital fotoğraf makinemizde bulunan resimleri bir kablo yerine parmağımızı PCye dokunarak iletmek çok da zor olmuyor.

    ELEKTRONİK KARTVİZİT:

    Veri bir vücuttan diğerine geçebildiğinden, el sıkışarak elektronik kartvizit değişimi yapmak, yanak yanağa dans ederken müzik dosyaları değiş tokuşu yapabilmek veya sadece öpüşerek telefon numarası alabilmenin mümkün olacağı belirtiliyor.

    Nasıl çalışıyor

    RedTacton adlı teknolojide, insan vücudu üzerindeki deri, bu teknolojiye uyumlu iki elektronik cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlıyor. Bunun için yapılması gereken tek şey, bu iki cihaza aynı anda dokunmak.
#10.03.2006 21:29 0 0 0
  • Güzel ve ilginç bir paylaşım. Zaten insan vücudu her zaman için pasif bir elektrik gücüne sahiptir. İŞte adamlarda bundan yararlanıyor.
#16.03.2006 22:49 0 0 0
  • helal olsun valla bakalım daha neler çıkaracaklar
#18.03.2006 08:26 0 0 0