USKUMRU, palamut, torik, sardalye ve zargana gibi balıkların tüketilmesiyle ortaya çıkabilen kimyasal zehirlenmeler, ölümle sonuçlanabilir. Bu balıklar, yüksek oranda serbest bir aminoasit olan histid içermeleri nedeniyle, zehirlenme riskini artırıyor. Uzmanlar, zehirlenme belirtilerini şöyle sıralıyor: Balığın tüketilmesinden 5 dakika ile 3 saat arasında başlar. Belirtileri ateşin yükselmesi, kızartılar, tansiyon düşüklüğü, nefes darlığı, ishal, ağızda yanma ve kusmadır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2415
favori
like
share
corleoni Tarih: 14.03.2006 23:19
sağol kards
selene Tarih: 13.03.2006 13:05
teşekkürler arkadaşım
refik Tarih: 13.03.2006 12:28
paylaşımların için teşekkürler
bluwawe Tarih: 12.03.2006 17:48
bilgiler için teşekürler
DİDEM Tarih: 12.03.2006 16:49
aynı zamanda gözlerde yanma ve kızarıklık oluyor, teşekkürler.
SU-PERISI Tarih: 12.03.2006 15:54
faydalı bilgileriniz için teşekkürler demek oluyorki bu balıklardan yemeyeceğiz öylmi kardeşim
doktoruydu Tarih: 12.03.2006 13:05
paylaşım için teşekkürler
eline sağlık
dream_catcher Tarih: 12.03.2006 12:55
verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler arkadasım