şeftalili milföy tart

Şeftalili milföy tart malzemeleri

4 milföy

Yarım paket dolgu kreması

125 ml soğuk süt

Yarım yemek kaşığı un

1 yumurta akı

3 sert şeftali

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı file badem

Üzeri için

1 yemek kaşığı pudra şeker

Şeftalili milföy tart hazırlanışı

Pratik tart tarifleri arayanlar için birebir. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın.

İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın. Üzerine dolgu kremasını sürün.

Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün. Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin. File bademlerle toz şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 28594
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 16.04.2012 17:20
vişneli milföy tatlısı

Malzemeler
yarım paket milföy hamuru
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket vanilyalı pasta kreması

Vişne peltesi
1 kase vişne kompostosu
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Öncelikle 2 adet dikdörtgen milföyü 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra bir kabın içinde pasta kreması ve sütü koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edelim.

Servis tabağının en altına pişen milföy hamurumuzu yerleştirelim.
Üzerine krema sürelim ve tekrar milföy yerleştirelim.
Bu şekilde bütün malzemelerimizi bitirelim ve son katına pudra şekeri serpelim.

Bir su bardağı vişne suyunu 1 yemek kaşığı nişasta ile ocağın üzerinde karıştıralım.
Pelte kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
Daha sonra vişne peltesini pastanın üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
Vişne taneleri ile süsleyip buzdolabına kaldıralım.
Soğuyunca dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
AYIŞIĞI Tarih: 06.02.2012 21:28
milföylü tatlı

malzemeler
1 paket milföy
çokokrem
pudra şekeri
1 yumurta sarısı(üzerine)
yapılışı
milföyleri dörde bölün arasına 1 tatlı kaşığı çokokrem sürün ,
üçgen olarak kapatın hafif yağlanmış tepsiye dizin yumurta sarısını sürün
180 derecede pişirin fırından çıkarınca pudra şekeri serpin.
AYIŞIĞI Tarih: 04.12.2011 00:43
çikolatalı milföy bohçası

Çikolatalı milföy bohçaları malzemeleri

6 milföy hamuru

150 gr bitter çikolata

üzeri için

1 yumurtanın akı

Pudra şeker

Çikolatalı milföy bohçaları:

Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp yumuşaması için bekletin.
Hamurları ikiye ayırın. Kenarına 1 parça çikolata yerleştirip diğer ucunu üzerine katlayın.
Kenarlarını iyice kapatın. Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine yumurtanın akını sürün. önceden ısıtılmış
170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın.
Çikolatalı milföy bohçaları artık hazır, afiyet olsun.
AYIŞIĞI Tarih: 13.10.2011 18:25
kolay elmalı milföy tatlısı

Bir fırın kabına açtığınız milföyü yerleştirin.
Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla milföyin üzerine sürün.
Milfonun içine ince ince doğranmış elmayı, balı,dövülmüş cevizi dökün.
Üzerini tekrardan milföyle kapatın.
Tarçın ve esmer şekeri milfoyün üzerine serpin ve fırına atın.
Servis yaparken arzuya bağlı yanına vanilyalı dondurma da ikram edebilirsiniz.
AYIŞIĞI Tarih: 12.09.2011 20:28
[COLOR="Pink"]frambuazlı milföy kalpler

[COLOR="Pink"]Frambuazlı milföy kalpler malzemeleri

8 milföy hamuru

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt

200 gr frambuaz

Nane yaprakları

[COLOR="Pink"]Frambuazlı milföy kalpler hazırlanışı

Milföy hamurlarını kalp şeklindeki kalıpla kesin. Kalplerin dört tanesini tam ortadan, küçük bir kalp kalıpla kesin. Küçük kalpleri ayırın. Bütün kalp ve ortası kesik kalbi üst üste yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bir kapta kremşantiyle sütü mikserle iyice çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alarak, fırından aldığınız kalplerin ortasına sıkın. En üste frambuazları yerleştirin. Nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.
Frambuazlı milföy kalpler artık hazır, afiyet olsun.
BiR-DOST Tarih: 25.08.2011 19:51
çilekli milföy tatlısı - milföy çilekliMalzemeler:

8 adet kare milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
20 adet çilek
Yarım paket çilekli jöle
1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
Krema için:
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:

Sütü ısıtın. Yumurta ve toz şekeri bir kasede köpük köpük olana dek çırptıktan sonra süte ilave edip, tekrar çırpın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yedirin. Kaynattıktan sonra ateşten alın. Ilınınca krem şanti ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın, Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız kremayı paylaştırın ve çilekleri yerleştirin. Herbir hamurun karşılıklı uçlarını yukarı kaldırıp, birleştiriri. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürün. Çekilmiş şam fıstığı serpip servis yapın.


alıntı
AYIŞIĞI Tarih: 16.08.2011 21:54
kayısılı milföy tatlısı

Malzeme

3 adet Milföy , 6 adet kayısı,
½ su bardağı çekilmiş fındık içi,
1 adet yumurta akı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Milföyü derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Diğer yanda fındık içini, yumurta akını ve toz şekerini iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 adet Milföyü yan yana dizip iki kenarı birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklini verin. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. 1 adet Milföyden ince şeritler kesin. 2 adet şeridi birbirine sarıp örgü şeklini verin ve Dikdörtgen şeklini verdiğiniz İGLO Milföyün kenarlarına yapıştırıp çerçeve yapın. Ortasına fındıklı harç sürüp yayın. 6 adet kayısıyı yarıya bölüp fındıklı harcın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
Dilara66-Gülümcan Tarih: 01.07.2011 21:15
Ellerin dert görmesin canım…
Teşekkürler… :292:
AYIŞIĞI Tarih: 01.07.2011 20:53
şeftalili milföy tart

[COLOR="Pink"]Şeftalili milföy tart malzemeleri

4 milföy

Yarım paket dolgu kreması

125 ml soğuk süt

Yarım yemek kaşığı un

1 yumurta akı

3 sert şeftali

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı file badem

[COLOR="Pink"]Üzeri için

1 yemek kaşığı pudra şeker

[COLOR="Pink"]Şeftalili milföy tart hazırlanışı

Pratik tart tarifleri arayanlar için birebir. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın.

İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın. Üzerine dolgu kremasını sürün.

Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün. Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin. File bademlerle toz şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.