Malzemeler:

1/2 su bardağından bir parmak eksik tereyağı/margarin, erimiş ve ılınmış
1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
İçi:

1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Şerbeti:

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Hazırlanması:

Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın. Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın. Kenarlarına 4-5 çizik atın.* Ortasına cevizli içten yayın. Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün.
190C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin. (tatlı sıcak, şerbet soğuk)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share
casper Tarih: 28.03.2006 19:27


harika bir tatlıya benziyor
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 28.03.2006 19:00
[COLOR=burlywood]sen hiç merak etme sari_menekse az çok elimizden gelir,bir gün bekleriz
:3:
Sari Menekse Tarih: 28.03.2006 18:59
SU-PERISI, tarif icin tesekkürler

@ Ufuk

resim istemistin, simdi mutfaga gecebilirsin.ayni bu sekil olsunlar ha, özen göster

refik Tarih: 28.03.2006 15:47
teşekkürler ellerine sağlık tariflerin için
by_ufuk Tarih: 27.03.2006 23:31
[COLOR=burlywood]bide resmi olsaydı görürdük,ellerine sağlık
:5: