Malzemeler:
6 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın. (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor) Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor)
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
casper Tarih: 28.03.2006 19:32
yaa bana tatlı demeyin çok seviyorum
refik Tarih: 28.03.2006 15:42
teşekkürler ellerine sağlık tariflerin için
by_ufuk Tarih: 27.03.2006 23:31
[COLOR=burlywood]tatlıya bayılırım :85:
CADIKIZ Tarih: 26.03.2006 15:40
[COLOR=coral]evet kolaya benziyo oyle zorlu birsey degil..
ceviz deyince zaten benim canim boyle seyler ceker nedense :46:
tesekkurler ablacim
missx Tarih: 16.03.2006 13:55
kolay bir tarifmiş eminim lezzetlidirde
en kısa zamanda denicem
sağol su perisi :70:
BAHAR06 Tarih: 16.03.2006 12:48
tşk
:10: