kanserin tedavisi

Son güncelleme: 30.06.2023 17:57
  • Mayo Clinic doktorlarının geniş deneyimi, kullandıkları ileri teknoloji ve problemlere değişik açılardan yaklaşımları, hastalarımıza en iyi tedavi olanaklarını sağlar. Üç Mayo Clinicin her birinde de (Arizona, Florida, Minnesota) yeni bilimsel gelişmeleri hızlı ve etkin bir şekilde tıbba uygulayacak teknoloji, uzmanlık ve alt yapı mevcut bulunmaktadır.

    Her yıl, ilmi araştırmalarımıza ve uzmanlaşmış bakım usullerimize güvenen hastalar, dünyanın her bir köşesinden Mayo Clinice gelirler. Mayo Clinic, hastalarına tek bir konumda dünyada mevcut en ileri tedavileri sunmaktadır.

    Beyin urları ve ulaşılması zor organlar için kullanılan Gamma keskili ışın tedavisi, prostat kanserinde brakiterapi, göğüs kanseri tanısında stereotaktik tedavi, Mayonun her üç merkezindeki hekimler tarafından uygulanmaktadır. Ayrıca, organların kurtarılması veya yeniden gelişmesine imkân veren ve olabildiğince az invaziv teknikler ve cerrahi yöntemler, hastalarımıza çeşitli tedavi olanakları sağlamaktadır. Mayo doktorunuzla bütün tedavi seçeneklerini görüşecek ve sizin için en uygun tedavi usulünü birlikte kararlaştıracaksınız. Gerekirse, sizin veya aileniz üyelerinin doktorla yapacağı bu görüşmeler, kendi dilinizi konuşan ücretsiz bir tercümanımızın yardımıyla kolaylaştırılacaktır.

    Minnesotanın Rochester kentindeki Mayo Clinic Kanser Merkezi, Rochester kampüsünde değişik departman ve hizmet ünitelerinden oluşmaktadır. Tüm hizmetler, tedavi, araştırma ve eğitim alanlarında uzmanlaşmış üç bölüm olarak düzenlenmiştir. Rochester Mayo Clinic Kanser Merkezi, 1973te Ulusal Kanser Enstitüsü unvanını almıştır. O tarihten beri Mayo Kanser Merkezi, Amerika ve dünya çapında kanser tedavisi, araştırma ve eğitiminde liderliğini sürdürmektedir.

    Rochester ve Scottsdaledeki meslektaşlarından da destek alan Jacksonville, Floridadaki Mayo Clinic hastanemizin kadrosu, uzmanlar, ışın onkologları ve araştırmacıları içeren bir ekibi kapsamaktadır. Bu hastane, tümörleri yok etmek için uyguladığı asgari derecede invaziv ameliyat tekniği ve göğüs kanseri konusundaki araştırmaları ile kendine isim yapmıştır. Yakın bir tarihte, bu araştırma programları Jacksonville kampüsünde halen inşa halinde olan ve kanser araştırmalarına tahsis edilecek yeni bir binaya nakledilecektir. Söz konusu araştırma programı, kansere neden olduğu zannedilen genlerle olası tedavi olanaklarını inceleyecektir.

    Arizona eyaletinin Scottsdale kentindeki Mayo Clinic ise hem klinik araştırmalar yürütmekte ve hem de tanı ve ileri tedavi olanakları sunmaktadır. Onkoloji bölümü, kemik iliği nakli ile göğüs kanseri tedavisi konularındaki uzmanlığı ile tanınmaktadır. Samuel C. Johnson Tıp Araştırma Merkezindeki bilginlerin yararlandığı yeni araçlar, kanser ve diğer hastalıkların nedenlerini keşfetmek üzere doku ve hücrelerin daha yakından incelenmesine imkân vermektedir. Mayo Clinic, kanser tedavisinde en ileri teknoloji ışın tedavisi olan IMRT (Intensity Modulated Radiotherapy) sistemi ile donatılmıştır. Bu yöntem, çevredeki sağlıklı dokuları etkilemeden sadece tümöre ışın tedavisi yapma imkanını sağlamaktadır. Söz konusu teknik, özellikle beyin, boyun, ve prostat urlarının veya ışınlar tarafından etkilenebilecek organların yakınındaki tümörlerin tedavisinde kullanılmaktadır.
#26.07.2004 18:33 2 0 0
  • Hocam TSkler sagol
#26.07.2004 18:35 0 0 0
  • ßilGi İçin Te$ekkürler......
#07.12.2004 10:53 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#27.12.2005 23:50 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#06.11.2022 18:09 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#30.06.2023 17:57 0 0 0