1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali

Son güncelleme: 25.06.2010 15:18
  • 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali programı - opera festivali - opera festival tarihleri


    1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenmektedir.
    Festival; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara'nın Sanat Yönetmenliğinde 2010 Temmuz ayı boyunca Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecektir. 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali'nin repertuvarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operaların orijinal tarihi dekorlarda sahnelenecek olması önemlidir.

    4 hafta sürecek festivalde, 8 farklı opera prodüksiyonu ve toplam 18 gösteri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatılacaktır. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Deutsche Oper Berlin ve Bremen Operası gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyeceklerdir. Dünyaca ünlü Türk rejisör Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" adlı filminden Ludger Vollmer'in müzikleriyle operaya uyarlanan ve Kasım 2009'da Dünya Prömiyeri yapan eser ilk kez Almanya sınırları dışına çıkarak 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali'ne konuk olacaktır. Uluslararası müzik arenasının önemli isimleri de konuk solist sanatçı olarak Türk ve yabancı sanatçılar ile birlikte festivalde sahne alacaktır.
    Bütün temsiller 21:30' da başlayacaktır.

    1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali 2 Temmuz / 23 Temmuz Arası.


    Festival Programı için Tıklayın
    Festival Programı

    Detaylı Bilgi İçin
    istanbul opera festivali
#25.06.2010 15:18 0 0 0