Bebeğin midesini bozmamak için...

Son güncelleme: 16.03.2006 19:25
  • Uzun süre dışarı çıktığınızda mamayı her zamanki gibi hazırlayıp buzdolabında soğutun. Buzdolabı yoksa mamaları beslenme saatinde hazırlayıp tüketin ve dışarıda hiç bekletmemeye özen gösterin.
    Aşağıdaki kurallara uyarsanız bebeğinizin midesini bozan ve ishale neden olan bakterilere karşı gereken önlemleri almış olursunuz:
    · İlk kez kullanıyor olsanız bile tüm gereçleri kullanmadan önce sterilize edin.
    · Buzdolabı yoksa mamaları beslenme saatinde hazırlayıp tüketin ve dışarıda hiç bekletmemeye özen gösterin.
    · Bebeğiniz biberondaki sütü bitirememişse kalanını saklamayın, atın. Biberondaki süt bebeğinizin tükürüğü ile karışması ile çok çabuk bozulmaya başlar.
    · Bebeğinizin beslenmesi için ısıttığınız sütü hiç içmemiş olsa da atın. Sütün ısıtılması ile bakterilerin çoğalması kolaylaşmış olur.
    · Mamayı hazırladıktan sonra buzdolabında 24 saatten fazla tutmayın.
    · Biberon şişelerini kullanacağınız zamana dek mikrop öldürücü çözeltide tutabilirsiniz, bu çözeltinin etkisi 24 saat sürer. Memeleri ise sterilize olduktan sonra çıkarıp yine steril bir kavanozda saklayabilirsiniz.
    · Steril gereçleri bez ile kurulamayın. Sularının süzülmesini bekleyin.
    · Steri gereçlere dokunmadan önce ellerinizi yıkayın.
    Ev dışına çıktığınızda
    Birkaç saatten fazla bir süre için dışarı çıkmanız gerekiyorsa, mamayı her zamanki gibi hazırlayıp buzdolabında soğutun. Yalıtımlı piknik kutusuna bir kaç buz torbası ile yerleştirdiğiniz zaman mama sekiz saat bozulmadan kalabilir. Yanınıza bir termos sıcak su alırsanız mamayı bebeğe vermeden önce ısıtabilirsiniz. Termosa asla sıcak mama koymayın, bakteriler üreyebilir. Uzun yolculuklarda karton kutularda satılan hazır mamalar daha uygun olabilir. Bu mamalar daha dayanıklıdır. Yanınızda plastik bir torba içinde steril şişe ve meme alırsanız bebeği kolayca besleyebilirsiniz.
#16.03.2006 19:25 0 0 0