Bacaklarınız baş döndürsün

Son güncelleme: 20.03.2006 23:38
  • noimage

    Bir step seansı sadece yorulmaya ve deşarj olmaya yarar. Yağları yakmak için daha uzun süreli ve dengeli sporların yapılması gerekir. İşte yıllardır öğle yemeklerinizi salatayla geçiriyorsunuz ancak bir kilo veremediniz. Üstelik hafif kilo aldığınız bile söylenebilir. Protein eksikliğinden zayıflayan kaslarınızım yerini yağlar almaya başladı. Çözümü ise çok basit... Biraz kaslanmak ve yağlarınızı yakmak için hareket etmek. Bir step seansı sadece su atmanıza ve kafanızı boşalmanıza yarar. Yağlarınızı yakmak ve kaslanmak için yüzme ya da yürüyüş gibi daha uzun süreli ve dengeli sporlar yapılması gerekir. Böylece metabolizma enerjiye ihtiyaç duyacak ve yağları yakmaya başlar. Ancak dikkat edilecek noktalardan biri de spor yaparken midenizin boş olmalısıdır. Aksi takdirde organizmanız yağları değil vücudunuzdaki şekeri yakacaktır. Yürüyüş sırasında organizma 40 dakikadan sonra yağ yakmaya başladığından dolayı haftada 6 gün 30 dakika yürümektense, 3 gün 60 dakika

    yürümek gerekmektedir.
    Bacak sağlığı ve güzelliği için egzersizler

    Güzel bacaklar olmadan giyilen kıyafetin ne önemi kalır ki? Bunun için mutlaka harika biçimli bacaklara sahip olmanız gerekmiyor. Bakımlı bacaklar da yeterince güzel ve dikkat çekici görünür.

    Güzel ve bakımlı bacaklar için beslenme

    Dizlerin, baldırların ve ayak bileklerinin kalın ve dolgun oluşu, genellikle kalıtımsal faktörlere bağlı. Dolaşım sorunları veya şişmeler bu problemin daha da kötü boyutlara varmasına neden oluyor. Ancak çok az bitkisel yağ ile bol miktarda lifli besin içeren, alkol ve tatlı tüketiminin sınırlı olduğu, vitaminler ve mineral tuzlar açısından zengin bir beslenme pek çok şeyi değiştirebilir. Taze meyve ve sebzenin de güzel bacaklara sahip olmak için şart olduğunu unutmayın. Bilinçli beslenmeyle selülitten kurtulup, biriken yağlarınızı yakabilir ve şişliklerin indiğini gözlerinizle görebilirsiniz.

    Güzel ve bakımlı bacaklar için egzersiz

    Bacaklarınızı kuvvetlendirecek en iyi egzersiz seçenekleri; bisiklet, yürüyüş, koşma ve yüzme. Bu sporları düzenli olarak yaptığınızda bacaklarınızın biçimlendiğini fark edeceksiniz.

    1- Yere uzanıp yan dönün. Ağırlığınızı poponuzla baldırınıza verin. Sol dizinizi kendinize çekin. Ayak tabanınız yere değmeli. Sağ bacağınızı iyice uzatın. Ayak parmaklarınız dışarıya bakmalı. Bacağınızı 10 kez aşağı yukarı hareket ettirip, diğer yanınıza dönün.

    2- Yüzüstü uzanın, ellerinizi çenenizin altında birleştirin. Bacaklarınızı yukarıya kaldırın ve makas şeklinde hareket ettirin. Egzersizi 30 kez tekrarlayın.
#17.03.2006 10:59 0 0 0
  • bakımlı bacaklarda dikkat cekici ve güzel görünüyor,bunun içinde beslenmemize ve egzersiz yapmaya özen göstermeliyiz
#17.03.2006 18:21 0 0 0
  • kumsalda çıplak ayak yürümek bacaklar için çok iyi oluyor
#17.03.2006 18:22 0 0 0
  • Teşekkürler evet bakım çok önemli bir faktör ama birde allah vergisi sütun gibi güzel bacaklar var kısa ve küt bacakları bakımla bir yere kadar normal hale getirebiliriz ama güzelleştirmek ???? ıhııııhı neyse yinede şükür diyelim
    noimage
#20.03.2006 23:38 0 0 0