Odan senin yansıman

Son güncelleme: 21.03.2006 16:38
  • noimage

    Hiç düşünmüş müydünüz odanızın sizin karakterinizle bütünleştiğini? İlginç ama odanız için seçtiğiniz renk ve eşyalar, sizin iç dünyanızı ele veriyor... Alın elinize bir kağıt kalem ve bakın bakalım odanız sizi ne kadar yansıtıyor? Önce büyükçe bir kağıda renkli kalemler kullanarak hayalinde canlandırdığın odayı çiz. Bir kapı çizdikten sonra o kapıdan içeri girdiğini düşün ve karşına çıkan eşyaları çizmeye başla. Köşede yatağın mı var? Duvarında resimler var mı? Pencereler nerede? (Her soru için birden fazla cevap seçebilirsin.) Evet, şimdi ortaya çıkardığın ve yaşamak istediğin odanın senin kişiliğin hakkında neler söylediğini öğrenebilirsin. İşte ipuçları! 1- Odanda hangi mobilyalar var? Yumuşak, yastıklı bir koltuk ya da yatak: Bunlardan biri varsa odan kendini en rahat hissettiğin yer demektir. Evde, çizdiğin odanın eşyalarına en çok benzeyen odayı bul, kendini iyi hissetmek istediğin zamanlarda oraya git. Odanın çoğunu dolduracak sayıda eşya: Hayatının gidişinden biraz endişelisin demek ki. Öncelikle nelere ihtiyacın olduğunu ve nelerden vazgeçebileceğini belirle. Daha ferah ve dinlendirici bir oda hazırlamaya çalış. Emin ol, çok daha rahat edeceksin.


    Komodin ya da gardırop:

    Hemen içlerini nelerle doldurduğuna bir bak. Eğer ev ödevleri ve defterlerle doluysa, okul için fazla endişeleniyorsun demektir. Mektuplarla doluysa, insanlarla konuşarak iletişim kurmaya ağırlık vermen gerek. Boş çekmecelerse, üzerinde hiç yük olmadığını gösteriyor, şanslı kız!

    2- Duvarlara neler asıyorsun?

    Not: Bütün resimler dünyaya bakış açını gösteriyor, ona göre!

    Ünlülerin fotoğrafı:
    Duvarında kim asılıysa, sana benzeyen biri demektir.

    Okyanus ya da dağ manzarası gibi doğa fotoğrafları:
    Kendi bildiğinden çok daha fazla bir potansiyele sahipsin. Bunu ortaya çıkarmak için senin için tamamen yepyeni bir aktiviteye başla, bisiklete binmek ya da takı tasarımı yapmak gibi. Kendine ne kadar başarılı olduğunu kanıtlayacaksın.

    Soyut resimler:
    En çok kullandığın rengi bul. Yan sütundaki açıklamalardan rengin ne anlama geldiğini öğren. (Eğer senin kullandığın renk yoksa, ona en yakın rengi bul.)

    Pencereler:
    Hayatında bir ışık var demektir; bir konuda çok mutlu olmalısın!

    3- Duvarlarda ne renkler var?
    Kırmızı: Üzerinde baskı oluşturan bir konu var; bu fiziksel de olabilir (mesela yaralanmış olabilirsin), ya da maddi bir sorun olabilir. Dikkatini yoğunlaştırmalısın.

    Turuncu: Biraz melankoliksin ama nedenini kendin de bilmiyorsun. Seni neyin böyle yaptığını bulmalısın.

    Sarı: Okul için fazla endişelisin. Okul başladığında 'yapılacaklar' listesiyle hiçbir şeyi unutmadan yapabilirsin.

    Yeşil: Aşkla ilgili gelişmeler var (eğer koyu yeşilse kıskançsın demektir). Beğendiğin çocuğa karşı açık ol!

    Mavi: Yanlış bir dedikoduyla boğuşuyorsun (senin ya da arkadaşın hakkında) ama konuşarak kolayca halledebilirsin.

    Gri/siyah: Bir konu yüzünden iyice karamsar olup çıkmışsın. Başarılarına odaklanırsan kendini daha iyi hissedeceksin.

    Beyaz: Hiç engel tanımıyorsun, hayallerini gerçekleştir.
#18.03.2006 14:10 0 0 0
  • Benim duvarlarimda bebek ve manzara resimleri asili
#18.03.2006 14:18 0 0 0
  • teşekkürler cadıkız
#21.03.2006 16:38 0 0 0