Malzemeler

350 gr turp
400 gr lahana
200 gr havuç
100 gr bezelye
100 gr tere
1 demet maydanoz
1 demet frenk maydanozu
1/2 demet dereotu
100 gr rendelenmiş permesan peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sebze suyu
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri ve havuçları soyup, 1 cm kalınlığında dilimlere kesin. Aynı şekilde turpları da soyup, ½ cm kalınlığında dilimleyin. Lahanayı iyice temizleyip, yapraklarını ayırın ve 3 m büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Temizleme işleminden sonra otları kabaca kıyın ve zeytinyağıyla birlikte permesan peynirini blenderdan geçirip püre yapın. Peşinden tuzlayıp karabiber katın.
Diğer yandan bir tencere içinde sebze suyunu kaynatın, tuzlayıp karabiber katın. Daha önceden doğradığınız patatesleri, havuçları ve turpları içine katıp, yüksek ateşte 12 dakika kadar kaynatın. Iyice kaynadıktan sonra bzeleyeleri ve lahanayı içine ekleyin ve bir 3 dakika kadar daha kaynamaya bırakın. Permesan peyniri ve otlardan yaptığınız püreyi de kaselere pay edip çorbayı üzerine dökün ve hemen servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 407
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 15:48
:5:tarifin için teşekkürler,eline sağlık :5:
casper Tarih: 08.04.2006 20:29
refik Tarih: 20.03.2006 15:26
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
by_ufuk Tarih: 20.03.2006 05:18
[COLOR=burlywood]ellerine sağlık