Malzemeler

2 kg balık
1 pırasa
3 soğan
4 patates
3 domates
1 ekmek
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 tutam safran
2 limon
1 tutam pulbiber
80 gr kereviz dalı
160 gr kaşarpeyniri
Biber
Tuz

YapılışıÖncelikle arzu ettiğiniz balığı aldıktan sonra, pullarını temizleyin, içlerini çıkarın ve parçalara kesip yıkayın. Ayrı bir yerde sebzeleri temizleyip yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı zeytinyağı ile kavrun. Parça balıklar ile pırasa ve kerevizi ilave edin. Üç dakika daha kavurduktan sonra salça ve domatesi katın. 2.5 litre (12 su bardağı) soğuk su ilave edin. Patatesler, tuz, biber, safran ve sarmısak ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlarken üzerinde oluşan köpüğü alın ve 30 dakika yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Ateşten aldığınız çorbayı mikser veya başka bir ezme aleti ile ezin. İnce delikli bir süzgeçten geçirin ve bir taşım kaynatın.
Çorbanın yanında servis etmek için ekmeği madalyon şeklinde kesin. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek fırında kızartın. Kaşarı rendeleyin ve servis için bir kaba koyun. Çorbanın kıvamını, rengini ve çeşnisini gözden geçirin ve hazırladığınız garnitürlerle birlikte servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 15:47
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 08.04.2006 23:57
Paylasim icin teşekkürler
casper Tarih: 08.04.2006 21:56
Paylaşımın için teşekkürler
refik Tarih: 20.03.2006 15:24
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 20.03.2006 05:18
[COLOR=burlywood]tariflerin için sağol