Nar eksisi faydalari
Nar, özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan korur.

İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engeller..

Nar tanelerinden ziyade, tüm meyveden üretilen nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaya nazaran üç kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu bulunmuştur.. Meyve kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içerir. İshal kesici ve kurt düşürücü özelliği vardır. Kanlı ishalde kullanılır. Meyve kabuğu ekstresinin güçlü virüs ve mikrop öldürücü özelliği de vardır. Cilt üzerinde enfeksiyon ve yara iyileştirici etki de gösterir. Meyve kabuğu tanenlerinin antioksidan ve anti-tümör etkileri de bilinmektedir.
Yapılan araştırmalara göre narda, serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitaminler, mineraller, enzimler, antioksidanlar var. Serbest radikallerle en iyi mücadele yolu bu antioksidanları tanımak ve dışarıdan doğru besinleri seçerek bunların etkinliğini en üst düzeyde tutmaktır. Bugün için bilinen en güçlü antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N-Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q-10, alfa lipoik asit ve selenyumdur.
Nar ayrıca diğer bir antioksidan vitamin olan C vitamini yönünden de zengindir. Vücudumuz için önemli mineraller olan demir ve potasyum içeriğine sahip bir meyvedir.
Narın mikro besin içeriğine bağlı, vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunduğu bazı çalışmalarla ortaya konulmuştur.

Narın idrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici ve tansiyon düşürücü özelliği de vardır.

Kaynak: Atatürk Orman Çiftliği



Sirke deyip gecmeyin

Yiyeceklere tat vermek amacıyla kullanılan sirkenin, mide hastalıklarından iştahsızlığa, safra rahatsızlıklarından zehirli havyan sokmalarına kadar bir çok rahatsızlığa iyi geldiği kaydedildi.
Meyvelerden elde edilen ekşi tattaki asitik sıvı olan sirkenin yemeklere verdiği lezzetin yanında sağlığa bir çok faydasının olduğunu belirten uzmanlar, "Sirke hazmı kolaylaştırır, iştahı açar. Bu sebeple birçok yemek ve salatalarda tat ve çeşni için kullanılır. Sirkenin güzel ve ferahlatıcı kokusu, asabi baygınlıklarda hastayı uyandırıcı tesire sahiptir. Sirkeyle soğuk su friksiyonları, en zararsız ateş düşürücü, keza vücuda sükunet ve ferahlık veren bir preparattır" dedi.
Uzmanlar, sirkenin faydaları için şu bilgileri verdi:
"Sirke, sinamekiyle kaynatılıp sürülürse, saçların dökülmesini önler. Ekzama ve yaralara sürülürse büyük ölçüde şifa sağlar, iyileştirir. Yine sinamekiyle kaynatılarak içilen sirke, kabızlığı giderir. Sirke tortusu, kangren ve deri (cilt) vereminde yaralı bölgelere sürülür veya yaralara konursa müsbet sonuçlar elde edilmektedir. Bu halde tortu, merhem gibi kullanılmalıdır. Bu tatbik, önce yaranın genişleyip, büyümesine mani olur ve sonra da yavaş yavaş iyileşmesini temin eder. Mide hararetini giderir. Kanamalar için önemli bir ilaç olduğu ve en kısa zamanda kanamayı kesip durdurur. Safra rahatsızlıklarını giderir ve safra akıntısını tanzim eder. Sirke suyuna batırılmış bir parça şekeri yavaş yavaş emmek hıçkırıkların giderilmesinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Sirkeyle yapılacak gargarada yapılacak diş etlerini ve diplerini sağlığa kavuşturur. Haşerat ve diğer zehirli hayvan sokmalarında, sokulan yer sirkeyle pansuman yapılır ve üzerine sirkeli pamuk kapatılırsa şifa gerçekleşir".

Alinti.

yugiohvaron yugiohvaron
Üyenin Yeni Konuları Kalbin üc düsmani
Üyenin Populer Konuları Kalbin üc düsmani
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 16050
favori
like
share
doktoruydu Tarih: 23.03.2006 23:08
teşekkürler..
liamsi Tarih: 21.03.2006 19:39
Sirkeyi Peygamberimiz de tavziyle etmiş.Salata koymlak,ya da içmek lazım.Teşekkürler
XMaSteR Tarih: 21.03.2006 14:52
Teşekkürler ArkadaşıM :3:
stealth-36 Tarih: 21.03.2006 12:23
teşekkürler
ozturk Tarih: 21.03.2006 10:00
fiyatlarıda cepleri yakmaya başladı dışarıdan bile nar ithal ediyoruz... :85:
casper Tarih: 20.03.2006 21:37
nar suyunu severim,sirkenin cilde faydalı olduğunu bilmiyodum
bluwawe Tarih: 20.03.2006 18:35
teşekkürler mavi
kurtjara Tarih: 20.03.2006 15:38
Bilgiler için teşekkürler arkadaşım
refik Tarih: 20.03.2006 15:06
paylaşımların için teşekkürler nar suyunu çok severim