Pirinç kepeği kan basıncını düşürüyor

Son güncelleme: 23.03.2006 22:43
  • Japon bilim adamlarının, pirinç kepeğinin kan basıncını düşürdüğünü belirlediği bildirildi.
    İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, binlerce yıl önce insanların uzun taneli pirincin dış tabakalarını, altındaki parlak beyaz taneyi tercih ettikleri için fırçalayarak uzaklaştırmaya başladığını söyledi.
    Tohoku Üniversitesi ve Japonya Ulusal Biracılık Enstitüsü'ndeki bilim adamlarının çeltiğin pirince öğütülmesi sırasında açığa çıkan kepek üzerinde araştırma yaptığını kaydeden Prof. Dr. Boyacıoğlu, bu ürünün yüksek tansiyonlu, felç-eğilimli farelerin diyetlerine konularak araştırma yapıldığını anlattı.
    Prof. Dr. Boyacıoğlu, şunları kaydetti:
    ''Japon bilim adamları, araştırma sonucunda, çeltiğin pirince öğütülmesi sırasında bir yan ürün olarak elde edilen pirinç kepeğinin kan basıncını yüzde 20 oranında düşürdüğünü belirledi. Bu yüksek tansiyonun düşmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca hem yüksek kolesterollü insanlarda hem de hayvanlarda gerçekleştirilen daha önceki çalışmalara göre, pirinç kepeğinin belirli fraksiyonlarının LDL kolesterol (kötü kolesterol) düzeyini azaltabildiği ileri sürülüyor.''
#20.03.2006 17:00 0 0 0
  • saol bilgiler için tansiyon hastalarına bir çare işte
#20.03.2006 17:33 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#21.03.2006 07:53 0 0 0
  • verdıgın bılgıler ocon tesekkurler ablacım
#21.03.2006 12:22 0 0 0
  • Teşekkürler Faydalı ßilgilerin İçin
#21.03.2006 13:50 0 0 0
  • Faydalı bilgilerin için teşekkür ederim ablacım
#21.03.2006 19:35 0 0 0
  • teşekkürler...
    ellerine sağlık...
#23.03.2006 22:43 0 0 0