Japon bilim adamlarının, pirinç kepeğinin kan basıncını düşürdüğünü belirlediği bildirildi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, binlerce yıl önce insanların uzun taneli pirincin dış tabakalarını, altındaki parlak beyaz taneyi tercih ettikleri için fırçalayarak uzaklaştırmaya başladığını söyledi.
Tohoku Üniversitesi ve Japonya Ulusal Biracılık Enstitüsü'ndeki bilim adamlarının çeltiğin pirince öğütülmesi sırasında açığa çıkan kepek üzerinde araştırma yaptığını kaydeden Prof. Dr. Boyacıoğlu, bu ürünün yüksek tansiyonlu, felç-eğilimli farelerin diyetlerine konularak araştırma yapıldığını anlattı.
Prof. Dr. Boyacıoğlu, şunları kaydetti:
''Japon bilim adamları, araştırma sonucunda, çeltiğin pirince öğütülmesi sırasında bir yan ürün olarak elde edilen pirinç kepeğinin kan basıncını yüzde 20 oranında düşürdüğünü belirledi. Bu yüksek tansiyonun düşmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca hem yüksek kolesterollü insanlarda hem de hayvanlarda gerçekleştirilen daha önceki çalışmalara göre, pirinç kepeğinin belirli fraksiyonlarının LDL kolesterol (kötü kolesterol) düzeyini azaltabildiği ileri sürülüyor.''

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
doktoruydu Tarih: 23.03.2006 23:43
teşekkürler...
ellerine sağlık...
casper Tarih: 21.03.2006 20:35
Faydalı bilgilerin için teşekkür ederim ablacım
XMaSteR Tarih: 21.03.2006 14:50
Teşekkürler Faydalı ßilgilerin İçin
dream_catcher Tarih: 21.03.2006 13:22
verdıgın bılgıler ocon tesekkurler ablacım
refik Tarih: 21.03.2006 08:53
teşekkürler ellerine sağlık
bluwawe Tarih: 20.03.2006 18:33
saol bilgiler için tansiyon hastalarına bir çare işte