Kuymak Tarifi - Kuymak Nasil yapilir - Muhlama Tarifi - Muhlama Nasil yaspilir - Mihlama Tarifi
Kuymak / Muhlama : Mısır unu, tereyağı ve peynirle yapılır ve sıcak olarak tüketilir. Genelde Sürmene'nin batısında "Kuymak", doğusunda "Muhlama" olarak adlandırılırken, Sürmene çevresinde her iki adlandırma da geçerlidir. Dönme kuymak, yayla kuymağı, yağ kuymağı gibi farklı pişirme stilleri vardır. mıhlama tarifi - muhlama nasıl yapılır



Malzemeler

* Üç tahta kaşığı mısır unu
* üç kaşık tereyağı
* bir kase tel veren peynir (Trabzon Peyniri)
* ılık su
* tuz



Yapılışı

Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir.
Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir.
Kuymak Nedir - Kuymak YapılışıKuymak - Guymak[URL="http://www.main-board.com/trabzon/214445-kuymak-guymak.html?highlight=kuymak" rel="nofollow" target="_blank">Kuymak - Guymak

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2366
favori
like
share
sin28 Tarih: 27.10.2009 17:36
Offf yapan varsa dibini bana bıraksınlar
CADIKIZ Tarih: 08.10.2009 22:59
valla cok tatlidir hele anam cok guzel yapar,ama biraz yagli felan olurda bizim azeriler bunu dogumdan sonra yaparlar:85:
NaZ Tarih: 03.06.2009 00:16
Trabzonda servis edilmisti, yiyenler çok begenmisti ama ben dokunmadan tabagi geri gönderdim. Konya'nin sündürme'sine benziyor biraz.
Nerqish Tarih: 02.06.2009 23:48
[COLOR="SlateGray"]Cokta guzel yaptin tesekkurler eline saglik harikaydi tadi :3:
MaRaBoGLu61 Tarih: 02.06.2009 23:41
hafta sonu üç gün üç sabah kahvaltıda yaptık yedik
MaRaBoGLu61 Tarih: 20.05.2009 11:03
Buda Kuymak Olsada yesek
tekkursun68 Tarih: 15.09.2007 02:41
[QUOTE=Asiyan;2069972]teşekkürler hiç yemedim belki yeriz bi gün :5:

aynen ;D
Serendipity Tarih: 14.09.2007 13:12
pedaliza
bende güzel yaparım




bende çok severim :78:
Pedaliza Tarih: 14.09.2007 12:19
bende güzel yaparım


yapanın ellerine sağlık marab