Malzemeler:
2 adet ince uzun bal kabağı
100 gram tavuk bonfile
karabiber
50 gram arpacık soğanı
1 diş sarmısak
1/2 adet chili biberi
60 ml. zeytinyağı
15 gram köri
60 gram kırmızı mercimek
400 ml. sebze suyu
20 gram kuru incir
3 dal nane
tuz
Hazırlanışı:
Kabakların üst kısmını düz bir şekilde kesin.
Bir kaşık yardımıyla kabakların çekirdekleri ve liflerini temizleyin. Yine kaşıkla kabağı 1 cm. kalınlığında kalacak şekilde oyun ve çıkanları kıyın.
Soğanlar ve sarmısağı küçük küp şeklinde doğrayın.
Chili biberin çekirdeklerini çıkartın ve ince kesin. 30 ml. zeytinyağını tencerede kızdırın.
Kabak parçaları, soğan ve sarmısağı orta ateşte 2 dakika kavurun.
Acı biber, köri ve mercimeği ekleyin 1 dakika daha kavurun.
400 ml. sebze suyu ve 100 ml. su ilave edip üstü açık olarak 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekin.
2 dal nanenin yapraklarını ince kıyın.
Tavuk bonfileleri 1 cm. büyüklüğünde küp kesin. İnciri parçalara doğrayın.
Çorbayı el blenderi ile püre haline getirin. Kıyılmış nane yapraklarını ekleyin.
Kalan yağı bir tavada kızdırın. Tavuk ve inciri orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Çorbayı kabakların içine doldurun, içine tavuk ve inciri koyun. Kalan nane yaprakları ile süsleyin.