Mercimek çorbalı kabak dolması

Son güncelleme: 13.04.2006 14:08
  • noimage

    Malzemeler:
    2 adet ince uzun bal kabağı
    100 gram tavuk bonfile
    karabiber
    50 gram arpacık soğanı
    1 diş sarmısak
    1/2 adet chili biberi
    60 ml. zeytinyağı
    15 gram köri
    60 gram kırmızı mercimek
    400 ml. sebze suyu
    20 gram kuru incir
    3 dal nane
    tuz

    Hazırlanışı:
    Kabakların üst kısmını düz bir şekilde kesin.
    Bir kaşık yardımıyla kabakların çekirdekleri ve liflerini temizleyin. Yine kaşıkla kabağı 1 cm. kalınlığında kalacak şekilde oyun ve çıkanları kıyın.
    Soğanlar ve sarmısağı küçük küp şeklinde doğrayın.
    Chili biberin çekirdeklerini çıkartın ve ince kesin. 30 ml. zeytinyağını tencerede kızdırın.
    Kabak parçaları, soğan ve sarmısağı orta ateşte 2 dakika kavurun.
    Acı biber, köri ve mercimeği ekleyin 1 dakika daha kavurun.
    400 ml. sebze suyu ve 100 ml. su ilave edip üstü açık olarak 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekin.
    2 dal nanenin yapraklarını ince kıyın.
    Tavuk bonfileleri 1 cm. büyüklüğünde küp kesin. İnciri parçalara doğrayın.
    Çorbayı el blenderi ile püre haline getirin. Kıyılmış nane yapraklarını ekleyin.
    Kalan yağı bir tavada kızdırın. Tavuk ve inciri orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
    Çorbayı kabakların içine doldurun, içine tavuk ve inciri koyun. Kalan nane yaprakları ile süsleyin.
#21.03.2006 22:26 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin
#27.03.2006 22:27 0 0 0
  • mercimek çorbalı çok ilginç geldi bananoimage
#08.04.2006 19:17 0 0 0
  • [Bgüzel bir görüntüsü var teşekkürler
#13.04.2006 11:10 0 0 0
  • alisilmisin disinda bir tat herhalde, tavuk ve incir bir arada
#13.04.2006 13:23 0 0 0
  • İlginç bir yemek türü valla yok yok hepsi bir arada karma olmuş,teşekkürler superisi
#13.04.2006 14:08 0 0 0