Malzemeler:
500 gram un
250 gram kıyma
400 gram haşlanmış nohut
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
650 gram yoğurt
3 diş sarmısak
150 gram tereyağı
tuz
karabiber
pul biber

Hazırlanışı:
Unu, 300 ml. su ve tuz ile
yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın.
Soğanı ve maydanozu doğrayın. Tuz, karabiberle kıymaya karıştırın.
Hamuru bezelere ayırın. Kalınca yufkalar açın. Kare kare kesin.
Hazırladığınız içten azar azar koyup bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220o de 10 - 12 dakika renkleri değişene kadar tutun.
Bir tencereye su koyun. Kaynayınca, nohut ve kızarmış mantıları ilave edin. 10 dakika haşlayın.
Sarmısakları ezin, çırptığınız yoğurda ilave edin.
Yağı pul biber ilavesiyle eritin. Mantıları yoğurtla sıcak olarak servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 560
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:00
eline emeine saglik...
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:50
tarifleriniz için teşekkürler :85:
clark Tarih: 16.07.2006 20:46
çok değişik bir şey denemek isterim teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:43
Ellerine Saglik
by_ufuk Tarih: 27.03.2006 23:19
[COLOR=burlywood]Ellerine sağlık
refik Tarih: 22.03.2006 17:31
teşekkürler ellerine sağlık güzel tarifleriniz için
missx Tarih: 22.03.2006 13:43
bir kere yedim bir yerde bayıldım tadına..
kendim yapcaktım ama tarifi yoktu çok çok sağol su perisi