Malzemeler:
Elmaları hazırlamak için:
3 adet ekşi elma
30 ml. limon suyu
30 gram tereyağı
30 gram şeker
Lor peynirli krema için:
170 gram lor peyniri
2 adet yumurta sarısı
50 gram pudra şekeri
1 adet limonun kabuğu
30 ml. limon suyu
15 gram nişasta
Lor peynirli hamur için:
150 gram lor peyniri
90 ml. sıvı yağ
30 ml. süt
1 adet yumurta
70 gram şeker
1 paket şekerli vanilin
300 gram un
15 gram kabartma tozu
Ayrıca:
1 adet yumurta sarısı
15 ml. süt
70 gram elma ya da kayısı reçeli
Hazırlanışı:
Elmaları kesin, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elma parçalarının üstüne bir bıçak yardımı ile birbirine yakın çizikler çizin. Ondan hemen sonra limon suyuna batırın.
Tereyağını bir tavada çözülmeye bırakın. Şeker ve elmaları üzerine ekleyip karıştırarak orta ateşte sık sık karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Elmaların suyunu bir mutfak havlusunun üzerine damlattıktan sonra soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlamak için lor peyniri, yumurta sarısı, pudra şekeri, limon kabuğu, limon suyu ve nişastayı bir mikser ile karıştırın. 15 dakika dinlendirin.
Hamuru hazırlamak için lor peyniri, sıvı yağı, süt, yumurta, şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuzu el mikseri ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Un ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra yarısını alıp hazırladığınız hamura karıştırın. Kalanı tekrar ekleyip yoğurun.
Hamuru unlanmış bir çalışma alanında 40x30 cm çapında açın. 12 eşit kare parça çıkacak şekilde bölün.
Altışar parçayı biraz aralıklarla önceden yağlı kağıt ile kapladığınız 2 tepsiye dizin.
Karelerin ortasını hazırladığınız lor peynirli krema ile doldurun. Hamur kenarlarını kremanın üstünde olacak şekilde ortasında birleştirip bohça şekli verin.
Tartların üzerlerine elmaları yerleştirin ve hafifçe bastırın.
Yumurta sarısı ve sütü çalkalayıp hamurun üstüne sürün. Tepsileri bir biri ardına önceden 200o C ısıtılmış fırının ikinci katında 15-18 dakika pişirin.
Elma ya da kayısı reçelini limon suyu ile kısa süre kaynatın. Bu karışımı sıcak tartların üzerine sürün.
Elmalı tartları biraz soğumaya bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 571
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 09:52
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 02:17
Ellerine Saglik
refik Tarih: 13.04.2006 12:07
teşekkürler emeginize sağlık
casper Tarih: 04.04.2006 20:45


Paylaşımın için tşkler
by_ufuk Tarih: 27.03.2006 23:39
[COLOR=burlywood]paylaşımın için sağol