Malzemeler
20 gram fesleğen yaprağı
105 ml. zeytinyağı
45 ml. sebze suyu
125 gram yumuşak buydağ
1 adet kırmızı dolmalık biber
15 ml. limon suyu
karabiber
[COLOR=orangered]Hazırlanışı:

Ağzı yüksek dar bir kapta 10 fesleğen yaprağını, 60 ml. zeytinyağı, limon suyu, sebze suyu ve tuzu ezin.
Temiz bir tülbente koyduğunuz buğdayı kaynar suya koyun ve 10 dakika pişirin.
Çıkarın ve damlaları süzdükten sonra tülbenti açıp içindekini bir kaseye döküp dinlendirin.
Kırmızı dolmalık biberin kabuklarını temizleyin. İkiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince küpler halinde kesip kalan sıvı yağı ile karıştırın.
Kırmızı dolmalık biber karışımını ve süzülen fesleğen yağının yarısını ılık buğdayın altından başlayarak karıştırın.
Bol tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Taze fesleğen yaprakları ve kalan fesleğen yağı ile servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 424
favori
like
share
demet Tarih: 02.05.2006 14:50
paylaşımın için teşekkürler
refik Tarih: 13.04.2006 11:07
tarifleriniz için teşekkürler.
casper Tarih: 05.04.2006 20:57
hımmm buğday salatası güzel olur,ama fesleğeni hiç tatmadım,
nasıl olur acaba
by_ufuk Tarih: 27.03.2006 23:34
[COLOR=burlywood]farklı bir tarif,ellerine sağlık