Malzemeler:
200 gram soğan
60 gram sarmısak dişi
1 adet büyük demek kişniş
tuz
2 kilogram olgun sert domates
30 ml. balzamik sirke
45 ml. zeytinyağı
20 gram şeker
karabiber
Hazırlanışı:
Domatesleri yuvarlak taraflarından kesin, porsiyon halinde kaynar suda kısa süre bıraktıktan sonra alıp soğuk sudan geçirin. Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Soğanları da küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir kapta ısıtın. Soğanları içinde öldürün, sarmısakları içine sıkın ve iyice karıştırın. Domatesleri ekleyin, kaynatın ve orta ateşte 1 saat pişirin. Ara sıra karıştırın.
Kişniş yapraklarını saplarından koparıp kıyın. Domateslerle iyice karıştırın. Üstü açık şekilde 30 dakika daha pişirin.
Balzamik sirke, şeker, tuz ve biberle iyice baharatın. Kapaklı kavanozların ağzına gelecek kadar sostan dökün. 5 dakika kapağı alta kalacak şekilde beklettin. Sonra kavanozları ters çevirin.
Bu sosu serin bir yerde saklarsanız 6 ay dayanır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1411
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 14:00
PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:06
teşekkürler ellerine sağlık
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:58
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:15
paylasim icin tessekürler
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:54
tarifleriniz için teşekkürler :85:
unique Tarih: 20.09.2006 16:01
ellere emeklere saglik...
sakin75 Tarih: 03.07.2006 10:51
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:09
Ellerine Saglik
refik Tarih: 28.03.2006 15:41
tariflerin için teşekkürler