Domatesli kişniş sosu

Son güncelleme: 08.07.2008 13:00
  • Malzemeler:
    200 gram soğan
    60 gram sarmısak dişi
    1 adet büyük demek kişniş
    tuz
    2 kilogram olgun sert domates
    30 ml. balzamik sirke
    45 ml. zeytinyağı
    20 gram şeker
    karabiber
    Hazırlanışı:
    Domatesleri yuvarlak taraflarından kesin, porsiyon halinde kaynar suda kısa süre bıraktıktan sonra alıp soğuk sudan geçirin. Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Soğanları da küp şeklinde doğrayın.
    Zeytinyağını geniş bir kapta ısıtın. Soğanları içinde öldürün, sarmısakları içine sıkın ve iyice karıştırın. Domatesleri ekleyin, kaynatın ve orta ateşte 1 saat pişirin. Ara sıra karıştırın.
    Kişniş yapraklarını saplarından koparıp kıyın. Domateslerle iyice karıştırın. Üstü açık şekilde 30 dakika daha pişirin.
    Balzamik sirke, şeker, tuz ve biberle iyice baharatın. Kapaklı kavanozların ağzına gelecek kadar sostan dökün. 5 dakika kapağı alta kalacak şekilde beklettin. Sonra kavanozları ters çevirin.
    Bu sosu serin bir yerde saklarsanız 6 ay dayanır.
#25.03.2006 14:18 0 0 0
  • denemek icin sabirsizlaniyorum emeklerine saglik tesekkürler
#25.03.2006 20:19 0 0 0
  • Paylaşımın ve bilgilerin için sağol
#27.03.2006 22:29 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#28.03.2006 14:41 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:09 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 09:51 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#20.09.2006 15:01 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.09.2006 23:54 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:15 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:58 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#25.08.2007 00:06 0 0 0
  • PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
#08.07.2008 13:00 0 0 0