bamya nasıl doldurulur - bamyanın dondurulması - bamyayı dondurup saklamak - derin dondurucuya bamya nasıl koyulur
-Bamya başları temizlenir,

-yıkanır,

-kaynar suda 1 dakika haşlanır,

-süzgece çıkarılır,

-hiç suyu kalmayacak kadar süzülür,

-kağıt havluya serilerek kurutulur,

-buzdolabı poşetine konur,

-poşet havası tamamen çıkarılır,

-poşetin ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır.

-derin dondurucuya atılır.

Yukarıdaki maddeler diğer sebzeler için çok uygun bir yol, bamya içinde olur, ama bamya salgısı yüzünden kurutarak saklamak daha iyi bir yol gibi.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3103
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 04.07.2011 14:37
donuk bamya nasıl pişirilir - kıymalı bamya tarifiMalzemeler:

Yarım kg donuk bamya
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su

Yapılışı:

Bamya,yemeği yapmaya başlamadan hemen önce indirilir. İçinde soğuk su bulunan kapta 15 dakika bekletilir, sonra süzgece çıkarılır. İnce kıyılmış soğan yağda kavrulur. Üzerine kıyma eklenir. KIyma suyunu bırakıp çekince salça ve tuz ilave edilir. 1-2 dakika sonra bamya atılır. 5 dakika susuz tasarladıktan sonra sıcak su konur. Kapak kapatılır. 35-40 dakika pişirilir.


alıntı