ALMAN BASKETBOL LİGİNE ÜLKER ADI: ''ÜLKER BUNDESLİGA''

Son güncelleme: 27.03.2006 17:41
  • Almanya'dan Ülker'e ilginç mektup
    noimage
    Sporun bir çok alanına verdiği sponsorluk desteğiyle öne çıkan Ülker'e bu kez çok ilginç bir davet geldi.

    Alman Basketbol federasyonu Ülker'e "Ligimize sponsor olun, adınızı ligimize verelim , ligimizin adı " ÜLKER BUNDESLİGA" olsun diyerek Ülker'e teklifte bulundu.

    Alman Basketbol Federasyonunun Ülker'e yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

    "4.5 milyon Alman vatandaşı tatilini Türkiye'de geçiriyor. 3.5 milyon Türk de Almanya'da yaşıyor. Siz, hem Türkiye'de hem de almanya'da çok yaygın ve tanınan bir markasınız. Cola Turca ve Ülker Çikolata markalarıyla gençliğin başlıca kullandığı ürünlere sahipsiniz. Bu nedenle yapacağınız sponsorluk büyük bir "marketing coorperating" olacaktır."

    BUNDESLİGA'nın önerisi, tıpkı Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası gibi, Alman Basketbol Liginin adının "ÜLKER BUNDESLİGA" olmasını öngörüyor.

    Konuyu kendisine sorduğumuz Ülker Grubu Sözcüsü ve İstişare Konseyi Üyesi Metin Yurgadül, mektubu doğrulayarak; " Evet, Basketbol Bundesliga'dan böyle bir teklif aldık. Bu tabi Ülker Grubu için kıvanç verici bir teklif. Ancak bizim önceliğimiz bildiğiniz gibi Türk takımları ve Türk sporcular" dedi.

    Önceliklerinin Türk takımlarını desteklemek olduğunu belirten Yurdagül, bu nedenle Bundesliga'nın teklifini bu aşamada değerlendirmeyi düşünmediklerini belirtti.

    Metin Yurdagül şöyle konuştu: " Biz, spor sponsorluklarını Türk takımlarıyla işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Basketbol Türkiye Liginde Ülkerspor dışında, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Basketbol takımlarıyla üç yıllık sporsorluk sözleşmesi yaptık. Beşiktaş Takımı "Beşiktaş Cola Turka", Galatasaray ise "Galatasaray Cafe Crown" adını aldı. Futbolda ise, sponsorluklarımız Cola Turka markamız bünyesinde toplandı. En önemlisi Beşiktaş'la yaptığımız 5 yıllık göğüs ve içecek sponsorluğudur. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerimizin de kol sponsorluğu Cola Turka markası tarafından yapılmaktadır. Ayrıca, spora verdiğimiz desteği yaklaşık yetmiş kadar İkinci ve Üçünlü Lig Futbol takımlarının Cola Turka göğüs sponsorluğu ile 3 yıldan bu yana sürdürüyoruz. Spora verdiğimiz sponsorluk hizmeti sadece futbol ve basketbolla sınırlı olmayıp, yelken, kayak, kickbox, trapping ve dalış gibi bir çok dalda çeşitli sponsorluklarımız bulunmaktadır. Türkiye'ye verdiğimiz bu geniş sponsorluk nedeniyle Alman Basketbol Bundesliga'nın bu güzel teklifini bu aşamada değerlendirmeyi düşünmüyoruz."

    Teklife olumlu yanıt verseydi Ülker, Avrupa'da bir lige adını veren ilk Türk markası olacaktı. Ancak Ülker, bu aşamada önceliği Türk takımlarından yana tutmak istiyor.
#27.03.2006 17:08 0 0 0
  • Gerçekten hoş güzel bir fikir hayırlısı olur inşallah
#27.03.2006 17:40 0 0 0
  • Ülkeri aldık almanlar ellerinden eksik etmez..
#27.03.2006 17:41 0 0 0