HACI Olay yaratması beklenen dizi

Son güncelleme: 12.12.2022 16:32
  • 28 Şubat sürecini anlatan Hacı adlı dizi, yayımlanmadan olay oldu. atv'nin günlerce tanıtım yapıp yayın günü "İlkelerimize ters" diye ekrana getirmediği dizi son anda Show TV'ye geçti
    atv'nin günlerce tanıtımlarını yapıp yayın günü "Yayın ilkelerimize ters" diye ekrana getirmediği 'Hacı', Show TV'de yayımlanacak. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken "Hacı"yla ilgili olarak medyada yer alan her haberde "Olay yaratması beklenen dizi" vurgusu yapılıyordu. Gerçekten de Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever'in aynı adlı eserinden televizyon dizisi olarak çekilen "Hacı" daha yayımlanmadan olay oldu...
    Yemek de verilecekti
    Projenin sahibi Bülent Bilgiç, diziyi ilkönce Kanal D'ye önerdi. Kanal D projeden vazgeçince yapım şirketi "Hacı"yı atv'ye önerdi. atv, Naz Film'in projesini kabul edince Tuncel Kurtiz'in "Hacı"yı Fikret Kuşkan'ın "Faruk Gesili"yi Aytaç Arman'ın da "Albay Zafer Atabay"ı canlandırdığı dizinin çekimleri başladı.
    Berrin Tekdemir ve Kalemşörler'in senaryosunu yazdığı dizinin yönetmenliğini ise Şahin Gök üstlendi. İstanbul, Kayseri, Konya ve Ankara'da dizinin dört bölümünün çekimlerini tamamlayan yapım şirketi ilk bölümün yayın bandını hazırlayıp atv'ye teslim etti. atv, günlerce "Pek yakında" diyerek tanıtımlarını döndüğü "Hacı"nın yayın tarihi olarak 24 Mart Cuma gününü belirledi. "Hacı"nın tanıtım yemeği de aynı gece Günay Restoran'da verilecekti. Ancak o gün gelip çattığında yapım şirketinden davetlilere, "Teknik bir sorun nedeniyle dizinin yayını bir hafta ertelendi. O nedenle yemek de ertelendi" telefonları yeni bir sorunun habercisiydi.
    700 bin YTL harcandı
    Televizyon dünyasının kulislerinde atv'nin "Hacı"yı yayımlamayacağı konuşulmaya başlandı. Yapımcı Bülent Bilgiç, "Birinci bölümünü izleyen atv'nin hukukçuları bazı sahnelerin değiştirilmesini istedi. Onlar giderilecek. 27 Mart'ta atv ile tekrar masaya oturacağız. Dizinin akıbeti bu toplantıda belli olacak" dedi. Toplantı dün sabah yapıldı. atv yöneticileri, üç hafta boyunca tanıtımlarını döndüğü "Hacı"nın yapımcılarına, "Bu dizi bizim yayın ilkelerimize ters" deyip diziyi yayımlamaktan vazgeçtiklerini bildirdi. Şaşkına dönen yapımcılar, 700 bin YTL'ye yakın harcama yapıp, dört bölümünün yayın bandını hazırladıkları "Hacı"ya yeni bir kanal arayışına başladı.
    'Kurtlar Vadisi'nin yerine
    "Kurtlar Vadisi" dizisinin yerine yeni bir dizi arayışında olan Show TV, atv'nin diziyi kesinlikle yayımlamama kararı aldıktan birkaç saat sonra Naz Film yetkilileriyle masaya oturup "Hacı" dizisini aldı. Tanıtımını atv'nin yaptığı "Hacı" önümüzdeki haftadan itibaren "Kurtlar Vadisi günü" olarak adlandırılan perşembe günü Show TV'de ekrana gelecek.
    "Hacı" da "Kurtlar Vadisi" gibi Türkiye'nin yakın tarihine göndermeler yapacak. Cüneyt Ülsever'in dört yıl önce yazdığı romandan yola çıkılarak çekilen dizi, dinine, devletine bağlı zengin bir adam olan "Hacı" ile üç çocuğunun maceralarıyla 28 Şubat sürecini de ekranlara taşıyacak.
    'Neden böyle oldu?'
    Yapımcı Bülent Bilgiç, "Hacı" kitabının yazarı Cüneyt Ülsever ile yönetmen Şahin Gök bugün bir basın toplantısı yaparak dizinin başına gelenleri kamuoyu ile paylaşacak. Basın toplantısında, atv'nin diziyi son anda ekrana getirmekten vazgeçmesinde, bir Fransız TV kanalının sette çekimler ve söyleşiler yapıp bunu "Bu dizi Türkiye'de askerin konumunu sorgulayacak" şeklinde haber yapmasının ya da "derin kaygılar"ın etkili olup olmadığına açıklık getirilecek.
    Ülsever: Dizide problem yok
    'Hacı'nın yazarı Cüneyt Ülsever, "Bu eserin dizi olmasını teklif eden, 21 gün tanıtımlarını yapan ve diziyi 2 kere ana ha-berde konu eden atv'nin 'Hacı'yı sakıncalı bulup yayımlamamasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi. Ülsever, dizinin ilk bölümünü izleyen profesyonel televizyoncuların bir problem görmediğini vurguladı.
#28.03.2006 08:22 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#12.12.2022 16:32 0 0 0